Bivši reprezentativac Hrvatske

'Ako vatreni prođu skupinu, anulirali su jednog kandidata za naslov. Grupa će pokazati našu jačinu'

vatreni, Hrvatska reprezentacija
Luka Stanzl/PIXSELL
05.12.2023.
u 08:04

O popularnoj furiji razgovarali smo s bivšim hrvatskim reprezentativcem Matom Bilićem (43) koji je većinu igračke karijere proveo u Španjolskoj, igrajući za Sporting Gijón, Zaragozu, Almeriju, Cordobu i Lleidu. Bilić je također suradnik mnogih španjolskih klubova kao vanjski savjetnik.

Hrvatska reprezentacija Europsko prvenstvo u Njemačkoj otvara u Berlinu protiv trostrukog europskog prvaka Španjolske, a o popularnoj furiji razgovarali smo s bivšim hrvatskim reprezentativcem Matom Bilićem (43) koji je većinu igračke karijere proveo u Španjolskoj, igrajući za Sporting Gijón, Zaragozu, Almeriju, Cordobu i Lleidu. Bilić je također suradnik mnogih španjolskih klubova kao vanjski savjetnik.

– Španjolska je uvijek Španjolska, nikad neće odustati od svojih principa i stila. Riječ je o dosta mladoj reprezentaciji. Prethodni izbornik Luis Enrique napravio je veliku smjenu generacija, ali i sadašnji izbornik Luis de la Fuente izvlači zanimljive nove, nekad i manje poznate igrače poput Le Normanda i Sanceta. To je izbornik koji je deset, petnaest godina radio u svim mlađim uzrastima Španjolske reprezentacije, pa i u U-21 i U-18 selekcijama. Radio je praktički sa svim sadašnjim reprezentativcima – započeo je Bilić, pa dodao:

Ozljeda Gavija

– Španjolsku je proteklih mjeseci tresla velika afera s predsjednikom njihova saveza Rubialesom, ali to se ni na koji način nije odrazilo na mušku seniorsku reprezentaciju, što pokazuje da je rad De la Fuentea dobar. Jesu li glavni kandidati za naslov, to ne mogu reći, ali sigurno su među pretendentima.

Veliki je udarac za Španjolce teška ozljeda Barcelonina veznjaka Gavija (19) koji će vrlo izgledno propustiti Euro zbog ozljede ligamenata.

– Jako je velika šteta što im se ozlijedio Gavi oko kojeg se sve vrti. Međutim, Španjolska danas dosta lako može zamijeniti svakog igrača jer ima snažnu rotaciju, umjesto njega taj nositelj igre može biti Pedri. To im je i velika kvaliteta. Nemaju zvijezde kao što je to bio slučaj s Xavijem, Iniestom, Villom, Casillasom, Piqueom, Puyolom i Ramosom, ali su jako dobri kao grupa igrača i svi su podjednaki kad je riječ o kvaliteti – istaknuo je Bilić, pa zaključio:

– Tko prođe ovu grupu, anulirao je jednog od kandidata za naslov. Ova grupa pokazat će kolika je jačina Španjolske, Hrvatske ili Italije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije