Primili 4 gola

Barcelona razmontirana na San Memesu: Golčina San Josea, hat-trick Aduriza

Athletic Bilbao
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
15.08.2015.
u 12:43

Barcelona do  Seville u utorak pod Luisom Enriqueom nije nikad primila četiri gola u utakmici. A onda su u četiri dana u dvije utakmice u obje primili četiri komada. Danas im je 'podario' Athletic Bilbao koji je u prvoj utakmici Španjolskog superkupa slavio s 4:0.

Malo smo toga vidjeli u prvih deset minuta utakmice, tek je sudar glavama Vermaelena i Aduriza natjerao publiku na uzdahe, ali na sreću obojica su nastavili utakmicu.

U 11. minuti prva velika prilika za domaćina, pucao je Eraso iskosa s desne strane, ali je Ter Stegen to odbio u korner.

Bolju igru na otvaranju utakmice Baski su naplatiti u 14, minuti. Ter Stegen je glumio braniča i odbio loptu glavom prema centru. Ona je došla do San Josea koji odmah puca iz prve i prebacuje istrčalog Nijemca za vodstvo 1:0. Opta tvrdi da je gol pao s 47,57 metara .

Barca je nakon primljenog gola preuzela inicijativu, ali malo im je to značilo kad je Athletic odlično stajao na terenu i lako se odupirao njihovim napadima. Pokušavao je Messi, ali bio je jako dobro zatvoren. Koliko su se dobro Baski branili svjedoči podatak da su Katalonci prvi udarac u okvir uputili u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena. I zamalo izjednačili. Dobili su slobodan udarac na nekih 20-ak metara iskosa, pucao je Messi , gađao rašlje, ali je Iraizoz to odbio u korner nakon čega je sudac igrače poslao na odmor.

U 50. minuti gužva u šesnaestercu Barcelone, puno se odbijala lopta, ali nijedan od domaćih igrača nije je mogao zahvatiti na pravi način i ugroziti Ter Stegena. A onda je uslijedila brza kontra Katalonaca, međutim udarac Pedra s 14 metara zaustavila je vratnica. Samo minutu kasnije Messi je pucao s 13, 14 metara, ali Iraizoz je uspio odbiti to u korner.

I promašaji Barce su kažnjeni već u 53. minuti. Sabin je nabacio s lijeve strane, Aduriz je bio najviši u šesnaestercu i glavom pogodio za 2:0.

Ivan Rakitić u igru je ušao u 60. minuti, ali ni to nije pomoglo Kataloncima, dapače u 62. minuti već je bilo 3:0 za Athletic. Opet obrana Barce nikako nije mogla očistiti opasnost pred vlastitim golom, lopta je došla do Aduriza koji drugim golom na utakmici Baskima donosi velikih 3:0 .

Dani Alves u samo pet minuta kasnije ponovno je pokazao da je izvan utakmice. Ovog puta daleko od mjesta gdje je lopta srušio je domaćeg igrača, a siguran realizator s bijele točke bio je Aduriz koji je tako kompletirao hat-trick u 14 minuta.

Barcelona je do kraja utakmice pokušala zabiti barem počasni gol, ali nisu uspjeli pa ih čeka jako težak zadatak u uzvratu u ponedjeljak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije