Bivši Vatreni

Dario Šimić: Maksimir je najružniji u Europi

dario šimić
Večernji list
08.12.2020.
u 23:47

Treba li Hrvatskoj nacionalni stadion, bila je tema HRT-ove emisije Otvoreno. Tema je to o kojoj se proteklih godina mnogo pričalo, a neki su vatreni otvoreno kritizirali Maksimir na kojem hrvatska nogometna reprezentacija igra.

- Već puno ponavljamo da su nam potrebni stadioni i bolja infrastruktura. Uvijek pričamo o tome, usprkos pandemiji, emisija je dobra. Rekao je i predsjednik Šuker da nije bitno kako će se zvati, svaki stadion na kojem igra Hrvatska - to je nacionalni stadion. Uvijek govorimo da Zagreb zaslužuje novi stadion, ali igrat ćemo utakmice i u drugim gradovima. Maksimir više ne zadovoljava uvjete i nema sigurnost za naše navijače, što je najbitnije. Mi trebamo platiti naše navijače po takvim uvjetima da dođu bodriti reprezentaciju - rekao je Marijan Kustić, izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza.

Bivši hrvatski reprezentativac Dario Šimić je dodao:

- To je stvarno najružniji stadion koji je trenutačno u Europi, propadao je iz godine u godinu. Nespretno je napravljena i tribina Zapad gore, svaki stadion s atletskom stazom je prošlost. Čovjek danas bira gdje daje svoj novac, želi neki doživljaj, to je jedna cijela kultura. Sjećam se '82 sam imao šest godina, borio sam se s tatom s kim ću ići na utakmicu, sretan sam bio zbog toga. Danas naša djeca nemaju gdje ići na stadion - rekao je Šimić.

Riječ je zatim dobio Ivica Rovis, ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Grada Zagreba:

- Htio bih razdvojiti priču između Dinamovog i nacionalnog stadiona. Dinamov stadion, tj. Maksimir, kada se izradi, može biti i nacionalni. Ako će se graditi na nekom drugom mjestu, grad Zagreb je ponudio prostor Blata kao mogućnost ako netko želi investirati. Skupština Dinama je donijela odluku o rušenju Maksimira i da se na istom mjestu napravi novi, grad Zagreb je prihvatio tu inicijativu i ovih nekoliko mjeseci smo napravili program za provođenje natječaja, ne samo stadiona nego cijelog kompleksa. Tu je mogućnost organiziranja kampa i pomoćnih terena za igranje mlađih dobnih skupina. Grad Zagreb je isključivo vlasnik tog prostora, Dinamo je udruga građana, Grad će investirati i graditi novi stadion koji će zadovoljavati sve uvjete Fife i Uefe te HNS-a koji je prihvatio te standarde. Nema razloga da se onda taj stadion ne koristi za igranje svih reprezentacija - smatra Rovis.

No, Šimić nije baš optimističan:

- Mi možemo taj stadion realno očekivati 2030. godine, radile smo i ranije emisije da li nam stadion treba ili ne treba. Sad pričamo nešto tko će i što riješiti. Dok se papiri slože i svi se dogovore, bit će 2030. - rekao je Šimić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije