BORBA ZA NASLOV

Dvoboj u Cardiffu bit će repriza finala iz 1998. godine

Foto: Reuters/PIXSELL
11.05.2017.
u 07:40

Prije dvije godine u polufinalu Lige prvaka Juventus je izbacio Real. U Torinu je stara dama slavila sa 2:1, a u Madridu je susret završio 1:1. Je li došlo vrijeme da Madriđani uzvrate

eal i Juventus drugi će put međusobno igrati u finalu Lige prvaka. Dvoboj 3. lipnja u Cardiffu bit će repriza finala iz 1998. godine u Amsterdamu kada je kraljevski klub pobijedio s 1:0, a strijelac je bio Predrag Mijatović

Stara dama je posljednji naslov u najelitnijem europskom klupskom natjecanju osvojila dvije godine ranije u susretu protiv Ajaxa nakon jedanaesteraca s 5:3 (1:1). Juventus je od tog susreta u Rimu izgubio četiri finala: Borussia Dortmund (1997.), Real (1998.), Milan (2003.) i Barcelona (2015.). Madriđanima je ovo treći finale u posljednje četiri godine. Dvaput su osvajali naslov europskog prvaka, oba puta protiv Atletica.

Real je 2014. u Lisabonu pobijedio gradskog rivala s 4:1, a dvije godine kasnije u Milanu je bio bolji nakon jedanaesteraca sa 6:4 (1:1). U međusobnim dvobojima Juventusa i Reala uspješnija je talijanska momčad s devet pobjeda, u osam susreta slavio je kraljevski klub, a dvije utakmice završile su neodlučeno. Prije dvije godine u polufinalu Lige prvaka Juventus je izbacio Real.

U Torinu je stara dama slavila sa 2:1, a u Madridu je susret završio 1:1. Je li došlo vrijeme da Madriđani uzvrate.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije