Nogomet

Emir Spahić vjerojatno neće dobiti poziv

Football Soccer - Bosnia v Cyprus - 2018 World Cup Qualifier Football Soccer - Bosnia v Cyprus - 2018 World Cup Qualifier - Bilino Polje stadium, Zenica, Bosnia and Herzegovina - 10/10/16. Bosnia's  head coach Mehmed Bazdarevic reacts during the match aga
08.03.2017.
u 07:00

U zemlji apsurda kao što je BiH teško je ostati normalan, a pogotovo ako nisi siguran u ono što izgovoriš ili ako netko pogrešno čuje, a pri tome još konstruira rečenicu na svoj način, koja pri tomu nije posve točna.

Nema odgovornosti

Međutim, nikad nitko nije odgovarao niti će odgovarati za pogrešno interpretirane rečenice koje nose veliku težinu. Recimo, u posljednjoj, navodno pogrešno prenesenoj, izbornik nogometne vrste BiH Mehmed Baždarević rekao je kako neće zvati Emira Spahića.

- Nikad to nisam rekao. Rekao sam kako je situacija komplicirana i da ću donijeti odluku za dan-dva, a nikad nisam rekao da ga neću zvati, kaže nam Baždarević, koji je pri tomu nas upitao što bismo mi uradili.

Možda više ne bi davali dvosmislene izjave, jer nekad nije ni do onoga koji pogrešno čuje, već do načina na koji se ta rečenica izgovori.

I da, Spahić vjerojatno neće biti na popisu za Gibraltar i Albaniju isključivo zato što nema klub te ne trenira. Da je, kojim slučajem, u trenažnom procesu, dobio bi poziv. Slična sudbina čeka i Medunjanina i Bešića. Veznjak Evertona tek je počeo trenirati i nije u potpunosti spreman, a Medunjanin je promijenio klub.

- Medunjanin je i dalje član reprezentacije, ali neće biti pozvan za ovaj susret. Na njega i dalje računamo. Što se tiče Bešića, od Evertona očekujemo da nam pošalju liječničku dokumentaciju, a u privatnom razgovoru s trenerima saznali smo da Muhamed još nije spreman za utakmice, tako da nema smisla pozivati ga ovaj put. Pustit ćemo ga da se oporavlja kako bi se što bolje pripremio za nastavak sezone, objasnio nam je Baždarević, kojeg smo morali upitati i za status Kenana Kodre, napadača Osasune, koji je tijekom vikenda bio dvostruki strijelac.

Neće zvati Kodru

- Kodru sam već dva puta stavljao na širi popis i ne postoji nijedna prepreka da ga ne pozovem. No, u ovom trenutku imamo pet napadača. Tu je Džeko, koji je kapetan, zatim Vedad Ibišević, koji ponovno igra dobro i učinkovito, pa onda i Milan Đurić. On se, istina, malo žalio na ozljedu, ali će biti spreman za utakmice, a svakako će priliku dobiti Riad Bajić i Armin Hodžić, koji igraju odlično. Dakle, Kodru pratimo i gledali smo ga uživo, ali nećemo ga zvati za ove utakmice, priznaje nam Baždarević koji će u Sarajevo stići 16. ili 17. ožujka, kada će održati i press-konferenciju. - Utakmicu protiv Gibraltara shvatit ćemo ozbiljno i od igrača ću tražiti maksimum, najavio je Meša.

Podsjetimo, BiH dočekuje Gibraltar 25. ožujka u Zenici.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije