ČEKA SE IZVJEŠĆE

Hajduk poslovao s gubitkom od gotovo 30 milijuna kuna?

lukša jakobušić
Ivo Čagalj/Pixsell
03.04.2022.
u 10:01

Na službenim stranicama Hajduka Uprava kluba je objavila poziv na skupštinu dioničara. Rezervirani datum je utorak, 10. svibnja, a na njoj će splitski klub prezentirati financijske rezultate za 2021. godinu. Kako piše Nacional, u njoj je splitski klub poslovao s gubitkom od 28,8 milijuna kuna, no za razliku od dobrog dijela drugih klubova iz Prve HNL, Hajduk još nigdje nije iskomunicirao točne brojke. Naime, Dinamo jeveć u ožujku otkrio:

– GNK Dinamo u 2021. godini ostvario je ukupni prihod u iznosu od 478,998.976 kuna, ukupni rashod u iznosu od 472,631.751 kunu te ostvario višak prihoda u iznosu od 6,367.225 milijuna kuna – rekla je Vlatka Peras na skupštini zagrebačkog kuba. 

Svoje financijske izvještaje dali su i Lokomotiva, Gorica, Slaven Belupo  i Istra. Čeka se na Osijek, Dragovoljac, Šibenik, Rijeku i Hajduk. Druga je to godina u nizu da Splićani posluju s gubitkom, iako je Lukša Jakobušić otvoreno govorio da Hajduk nema nikakve finanijske probleme.

- Kako žongliramo? Snalazimo se. Ako kažemo da nemamo novaca, a nemamo ih, ali ako to potenciramo, ne možemo dovesti igrače. Sve obveze izvršavamo na vrijeme. Za tri dana je plaća za protekli mjesec. Sve brine odakle nam novci! Ne krademo, to je sigurno! Mi smo dioničko društvo, imamo skupštine u travnju i kolovozu. Zašto posuđujemo? Netko u kafiću kaže to pa to postane istina. Ovo je sve nakaradno. Malo smo umorni od toga, više to nije ni fora. Niti je zanimljivo demantirati. Uprava, NO, Skupština, strategija, nje se držimo... Strukturirani smo. Pogledajte što smo izjavljivali u godinu dana pa ćete vidjeti kako se ponašamo. Stečaj? Nema ga već 111 godina pa ga neće ni biti. Ovo nije biznis, ovo je sport. Kad idete na nešto, kao što u sportu idete na rezultat, trebaju vam novci. Ako je biznis, onda se gleda zarada. Mi smo fokusirani na stvaranje jakog Hajduka. Bilo bi lakše s novcima, ali kad ih nema, onda je jedino predsjednik kriv. To je tako i to je normalno - govorio je Jakobušić u veljači.

Podsjetimo, 2020. godine je gubitak za Hajduk iznosio 21,8 milijuna kuna, iako je prethodno Hajduk četiri godine u nizu ostvarivao pozitivan financijski rezultat. Hajduk na svojoj službenoj stranici još uvijek nije objavio detaljan financijski izvještaj za prošlu godinu, no prema propisima o licenciranju Hrvatskog nogometnog saveza isti je dužan objaviti sedam dana prije objave prvotnih odluka o licenci, a ovaj put je riječ o 13. travnju.

Komentara 3

ZG
Zeljko Grabar
17:54 04.04.2022.

S obzirom da "Hajduk zivi vjecno" a bozica pravde ima zavezane oci nista se nece dogoditi kao sto se nije dogodilo i u ranijim godinama kad je za slicnu stvar Varteks bio izbacen iz prve lige a Hajduk jos i danas nije platio dio duga Sibeniku. Istrazivati ce se kao sto se to istrazivalo i kod slucaja "svastika na Poljudu" i u mnogim drugim slucajevima jer je uvijek bilo dovoljno kriviti se i kmecati da je za sve u Hajduku kriv Dinamo i Zagreb i prica je s time gotova. Izgleda da je Hajduku ipak najlakse bilo funkcionirati u bivsoj drzavi jer su imali svog Tita i masu zaposlenih u brodarskim firmama i industrij, gdje se je u takvim slucajevima odricalo od 50% do 100% jednomjesecne zarade da bi se zivjelo vjecno. Ali onda su za Hajduk igrali neki nogometasi koji su znali sto je balun a trenirali su ih neki strucnjaci poput Ivica i drugih. Danas trebaju 3 prevodioca da bi se razumjeli pa je izgleda u komunikaciji problem a ne radi polovnjaka koji nose dres Hajduka. Sa skupim kupovinama opet su zaustavili napredak mladih talenata skinuli im vrijednost pri prodaji da bi podmirili dugove, jer tko ce normalan kupit Kalinice ili Molnara a i za Livaju znamo da se bas ne trgaju u italijanskoj lizi. Sve to za eventualni pomak na ljestvici sa 4. na 3.mjesto ako im to dozvoli Rijeka ili ih ne prestigne jos netko od otpisanih. Zato je ipak za ocekivati da ipak ovaj "Hajduk zivi vjecno" konacno predje u "Hajduk prezivljava trenutacno"

RA
radolizem
12:27 04.04.2022.

U 2020. 21,8 milijuna kuna gubitka, u 2021. 28,8 milijuna kn gubitka, a gubitak u 2022. neće biti manji od 40 milijuna kuna. Hajduk je sve karte bacio na osvajanje prvenstva, kupili su Krovinovića, Livaju, Nikolu i Lovru Kalinića, Mlakara..., no u zadnjih 40 dana, točnije od Rijeke 26.veljače je postalo jasno da će teško osvojiti prvenstvo. Po nekim procjenama gubitak Hajduka do kraja godite popeti će se na 90 milijuna kuna za trogodišnje razdoblje, a nema načina da se poslovanje vrati u granice profitabilnosti. Ako se na to nadovežu i novi izbori u gradu Splitu, velika kriza u svijetu, jedina šansa je da se članarina za udrugu Naš Hajduk digne na 18.000 kuna godišnje.

RS
rasta sev
21:26 03.04.2022.

Jako buš ništa ne govori krivo on nema problema isto kao ni ajdug jer je to njihovo normalno stanje više bi imali problema s pozitivnim saldom, opasnost od infarkta.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije