Svjetski karate kup

Ireni Prga zlatno, a Kristini Zovko brončano odličje

07.07.2016.
u 10:00

Sudjelujući na Svjetskom kupu u karateu, koji je u organizaciji Svjetske karate federacije (WKF) i Hrvatskog karate saveza proteklog vikenda održan u Umagu, članovi KK Hercegovina Čitluk (CROHERC) ostvarili su zavidan uspjeh i potvrdili da se nalaze u samom vrhu svjetskog karatea.

Odličan nastup Irene Prga

Naime, posljednjeg dana Kupa, mlađa seniorka tog kluba, Čitlučanka Irena Prga, svojim je odlučnim nastupom sve borbe odradila besprijekorno i osvojila 1. mjesto u kategoriji do 68 kg. Osim što je osvojila zlatno odličje, tim uspjehom Irena je potvrdila da se rad i upornost isplate, ali i da se rad u tom klubu odvija na profesionalnoj razini.

Treba reći da je odličan nastup u Umagu imala i mlađa seniorka KK Hercegovina Kristina Zovko, koja je osvojila 3. mjesto u kategoriji do 68 kg. Kristina je za ulazak u finale zaustavljena od svoje klupske kolegice Irene, ali je poslije odličnim nastupom pobijedila u borbi za 3. mjesto i tako se okitila broncom. Zapažen nastup imao je i Kristinin brat Zoran Zovko. Nažalost, on je izgubio borbu za 3. mjesto pa je osvojio 5. mjesto u ukupnom poretku što je itekako dobar rezultat s obzirom na to da se radi o Svjetskom kupu.

Vrhunski karataši

Mora se istaknuti da je već niz godina Čitluk rasadnik vrhunskih karataša, a da će tako biti i dalje, potvrdio je i perspektivni član KK Hercegovina Ivan Niko Prusina koji je na Svjetskom kupu u Umagu zauzeo 7. mjesto u dobnoj skupini do 12 godina. Inače, ekipu iz Čitluka vodio je trener Dalibor Vučić koji je jako zadovoljan, ali ne i iznenađen ostvarenim rezultatima, jer dobro zna koliko čitlučki borci vrijede. Uspješnim nastupom na Svjetskom kupu članovi KK Hercegovina završili su ovogodišnju, a za dvadesetak dana kreću s pripremama za iduću natjecateljsku sezonu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije