Rukomet

Izbornik BiH uskoro će dobiti novi ugovor

29.01.2016.
u 07:00

Rukometni savez BiH produžit će ugovor s izbornikom Draganom Markovićem, izbornikom seniorske muške rukometne reprezentacije, riječi su glavnog tajnika Rukometnog saveza BiH Smaje Karačića.

Igrači tražili ostanak

Podsjećanja radi, Izvršni odbor Rukometnog saveza BiH je u prosincu donio odluku da se po okončanju prvog dijela kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2017. u Francuskoj raspiše natječaj za novog izbornika bh. rukometaša. Ipak, nakon što su se plasirali u dodatne kvalifikacije, a igrači tražili ostanak izbornika Dragana Markovića, ova odluka će biti promijenjena.

- S izbornikom Draganom Markovićem ćemo produžiti ugovor bez raspisivanja natječaja. Ostalo je još da se sastanu članovi Izvršnog odbora i donesu tu odluku. Koliko znam, to je samo formalnost, jer su svi članovi ovog tijela postigli međusobni dogovor da se Markoviću produži ugovor. Ostalo je još da se odredi kakav ugovor će mu biti ponuđen, odnosno na koje razdoblje, kaže nam Smajo Karačić.

Postoji mogućnost da Marković vodi BiH u utakmicama dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se igrati sredinom lipnja ove godine, ali i da se s njim potpiše ugovor na dulje vremensko razdoblje.

Ime protivnika u dodatnim kvalifikacijama BiH će doznati 31. siječnja, kada će se održati ždrijeb u Krakowu, gdje će se igrati završnica Eura 2016. za rukometaše. Još se ne zna hoće li izaslanstvo Rukometnog saveza BiH nazočiti ždrijebu.

Mogući protivnici

Eventualni protivnici BiH u dodatnim kvalifikacijama su: Poljska, Bjelorusija, Makedonija, Danska, Švedska, Rusija, Mađarska, Island i četvrtoplasirana reprezentacija s Eura 2016. Prve utakmice igrat će se od 10. do 12. lipnja, a uzvrati od 14. do 16. lipnja ove godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?