GABELA

Karačić zadovoljan pripremama u Zadru

storyeditor/2024-02-01/zadar-1.png
vl
02.02.2024.
u 16:08

GOŠK je danas i sutra domaćin 34. Ankovićeva memorijala. Prvo polufinale igraju GOŠK – Jadran Luka Ploče, drugo Zadar – Sutjeska. Sutra je utakmica za treće mjesto te finale

Nakon jednotjednoga boravka na pripremama u Zadru, nogometaši GOŠK-a početkom tjedna nastavili su rad u Gabeli pripremajući se za predstojeći Memorijal Andrije Ankovića, kao i za skori početak nastavka premijerligaške sezone, piše Večernji list BiH.

Utakmice Kupa

Podsjećamo, sezona u BiH nastavlja se 10. veljače utakmicama Kupa. U cjelini, moglo bi se reći da pripreme za drugi dio sezone za ovaj klub protječu u neuobičajenoj tišini. Naravno, sve će živnuti danas i sutra (2. i 3. veljače), kada će se igrati 34. memorijalni nogometni turnir. Osvrćući se na pripreme u Zadru, Toni Karačić, trener GOŠK-a, rezimira:

- Najprije bih zahvalio Želimiru Terkešu i Velimiru Ješi, bivšim nogometašima Zadra koji su nam pružili gostoprimstvo, bili nam pri ruci u svakoj prilici, osigurali nam kvalitetne terene i smještaj. Iako smo imali problema s ozljedama igrača, težu ozljedu zadobio je Andrija Rajović na utakmici protiv Šibenika. Moramo biti zadovoljni jer smo ostvarili planirano. Prema planu, odigrali smo dvije utakmice, prvu protiv Šibenika, koju smo izgubili 0:3, dok smo drugu protiv trećeligaša Posedarja odigrali neriješeno, 0:0. Naoko ti pripremni rezultati nisu blistavi, međutim, nama je prioritet bilo uigravanje i slaganje momčadi. Prirodno je željeti pobjedu i u provjerama, međutim, ako želite isprobati sve raspoložive snage i razne varijante, teško je to sve uklopiti - osvrćući se na boravak u Zadru - kazao je trener Karačić.

- Još smo u fazi kompletiranja momčadi. Za sada mogu reći da su nam pristupili Nedim Hodžić, kojeg poznajem iz juniorske reprezentacije, Frane Ikić, kojem sam također svojedobno bio trener. Tu je još nekolicina igrača za koje ćemo tijekom provjera na turniru vidjeti koliko mogu i uklapaju li se u koncepciju igre GOŠK-a, a za očekivati je još koje novo ime. Moramo imati širok izbor igrača jer kad se prvenstvo zahukta, dođu ozljede i kartoni pa moramo imati više rješenja na svim pozicijama - konstatira trener "Trojanaca" pa naglašava:

- Moramo zahvaliti i Nogometnom klubu Čapljina, koji nam je za prvu fazu priprema ustupio teren s umjetnom travom u Tasovčićima. Samo treneri znaju koliko je to važno jer svaki preskočeni trening na pripremama može se negativno odraziti kroz sezonu, a uvjeti na našim terenima u Gabeli za pripreme zbog raskvašenog terena nisu bili baš pogodni - zaključio je Karačić.

Prema tome, za GOŠK prijelazni rok još nije završen. Za očekivati je još koje novo ime neposredno uoči ili tijekom samoga turnira. Podsjećamo, GOŠK su napustila dvojica mladih igrača Semin Kojić i David Tabak, koji su odlučili potražiti klubove u kojima će imati veću minutažu. Iz istih razloga Gabeljani su svoju mladu vratarsku nadu Lovru Maslaća pustili na "kaljenje" u Ljubuški.

Dan prije početka turnira predstavnici GOŠK-a uključeni u njegovu organizaciju isticali su da je sve već spremno za 34. izdanje Ankovićeva memorijala. - Odrađen je veliki posao, ali nije to kraj priprema, ima uvijek ljudi koji zovu, pitaju - od članova uključenih u realizaciju turnira pa do ljubitelja nogometa i medija - kazao je Lujo Ilić, predsjednik GOŠK-a. Skrenuo nam je pozornost i na jednu neugodnost za klub. Naime, dva dana prije početka turnira preminuo je poznati gospodarstvenik iz Gabele Mirko Sušak, dugogodišnji član Uprave, veliki prijatelj i sponzor kluba. Pokop istaknutog člana GOŠK-a bit će na dan početka turnira (danas) pa se u znak žalosti na stadionu neće emitirati glazba. Andrija Jurković, direktor kluba, naglašava da ga posebno raduje najava lijepog vremena. Doista, to je tijekom proteklih godina, odnosno turnira, vrlo značajno.

Ankovićev memorijal

Svečano otvaranje turnira najavljeno je za danas u 12.45. Prvo polufinale GOŠK – Jadran Luka Ploče je u 13 sati, a drugo Zadar – Sutjeska u 15 sati. Sutra (subota) poraženi iz polufinala od 13 sati igrat će utakmicu za treće mjesto, a u 15 sati na rasporedu je veliko finale. Slijedi podjela nagrada i priznanja. Valja podsjetiti da se turnir u Gabeli igra u spomen na Andriju Ankovića, osvajača zlatne olimpijske medalje iz Rima 1960., koji je nogometnu karijeru počeo u GOŠK-u, a u splitskom Hajduku doživio nogometnu slavu. Umro je mlad, u 43. godini života 1980. godine.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?