Orašje

Klub ima podršku, navijači se opet vratili na tribine

orasje
03.02.2015.
u 09:30

Zimske pripreme nogometaša Orašja protječu planiranom dinamikom i uz vrlo dobre uvjete za rad. Treninzi su dosta naporni, s puno rada i zalaganja igrača koji za sada sve podnose stoički i u dosta dobrom raspoloženju. Upravo je taj detalj i vrlo važan u cjelokupnom radu jer kako ističe stručni stožer, igrači pokazuju izrazitu volju i ozbiljnost u radu, što će na koncu sigurno donijeti i dobre rezultate. Redovita prisutnost čelnih ljudi kluba Jose Markovića, Ive Dominkovića i Zorana Klaića na skoro svim treninzima i pripremnim utakmicama daje dodatnu snagu i poticaj trenerima Neretljaku, Vincetiću i Živkoviću koji za sada imaju vrlo dobre uvjete za rad. Prema njihovim riječima sve je podređeno zajedničkom cilju, opstanku u Prvoj federalnoj ligi.

Tri pobjede

U dosadašnja tri tjedna igrači su odradili 20-ak treninga i odigrali tri pripremne utakmice. U sva tri susreta labudovi su ostvarili pobjede, (Graničar (Žu) 3:1, Vukovar 91 1:0, Jadran Gunja 4:0), a uz to je trener Mato Neretljak dao prigodu svim svojim nogometašima kako bi lakše procijenio tko je od njih u ovom trenutku dovoljno kvalitetan za majicu Orašja. Trener Neretljak u kadru ima oko 25 nogometaša, od kojih su nekolicina davno provjereni, ali tu je i nekolicina mladih i novopridošlih igrača koji ozbiljnošću i kvalitetom kucaju na vrata prve momčadi. Prije svih vrijedi spomenuti Matea Martinovića, Tomislava Markovića, Besima Fazliju i Nehrua Mehića koji su svojim pogocima u prijateljskim utakmicama nagovijestili kako se na njih mora i može ozbiljno računati.

Kadar se mijenjao

Igrački kadar je u odnosu na jesenski sastav u velikoj mjeri izmijenjen jer je povratkom donedavnih igrača, kvalitete i snaga Orašja podignuta za nekoliko stepenica. U prvom redu za vratarsku poziciju ravnopravno konkuriraju povratnici, iskusni Ilišković i mladi Kurbašić, ali vrlo važnu sigurnost i čvrstinu momčadi čine “oraška djeca” J. Maskaljević, Kobaš, Prgić, Vidović i Kovčić, te povratnici Mujić, Širanović, Gajčević i Đ. Maskaljević. Uz sve navedeno treba istaknuti i naglašeno zanimanje navijača koji svojim dolaskom daju potporu igračima, a na posljednjoj utakmici protiv Jadrana okupilo ih se više nego na pojedinim prvenstvenim utakmicama u jesenskoj sezoni.Sljedeću jaču provjeru Orašani imaju u utorak u Osijeku protiv momčadi Metalca. Na toj će utakmici imati prigodu ponovno pokazati plodove rada na ovim pripremama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?