Kuglanje

Mali klub nakon 10 godina uspio izboriti prvi naslov prvaka BiH

04.04.2017.
u 08:10

Po svemu što su do sada postigli na domaćoj i međunarodnoj kuglačkoj sceni, za članove Kuglačkog kluba Međugorje - Brotnjo Čitluk čije je sjedište u Međugorju, slobodno se može reći da spadaju u sam vrh bh. kuglačkog sporta.

Uspjesi

Naime, nakon što su kuglači tog kluba proteklih deset natjecateljskih sezona u Premijer ligi BiH završili na pozicijama od 2. do 4. mjesta prvenstvene ljestvice, osvajali Kup F BiH i nastupali na Kupu BiH i na 12. NBC Pokalu u njemačkom gradu Augsburgu, ovih su dana kuglači Međugorja - Brotnja ostvarili još jedan izuzetno veliki i značajni uspjeh - osvojili su 1. mjesto u Premijer ligi BiH sa 57 bodova. Od 22 odigrana kola ostvarili su čak 19 pobjeda i pretrpjeli svega tri poraza te s 57 bodova osvojili 1. mjesto i naslov prvaka BiH, ispred drugoplasiranog KK Revita iz Banja Luke koja je osvojila 54 boda. Do tog velikog uspjeha kuglači iz Brotnja došli su u zadnjem kolu uvjerljivom pobjedom u susretu protiv Zrinskog iz Ljubače rezultatom 7:1. Treba reći da su taj uspjeh izborili: Ivan Petric koji je predsjednik kluba, Pere Petric, Dragan Mišetić, Bernard Malenica, Ante Mišetić, Bono Šarac, Ivan Volarić i Žarko Bevanda. Goleme zasluge za taj i sve dosadašnje uspjehe zasigurno pripadaju i tajniku kluba Blagi Koraću i Andriji Ostojiću - Begušiću, ali i međugorskoj kuglani, Športskom savezu Brotnjo, općini Čitluk i sponzorima. Uz izraženo zadovoljstvo za taj uspjeh, iz kluba ističu da im je čast što uz Brotnjake za njihov klub nastupaju i igrači iz Ljubuškog i Posušja. Njihov uspjeh je značajniji kad se zna da se, zbog slabe financijske situacije i loših dosadašnjih tehničkih uvjeta za treninge, KK Međugorje - Brotnjo Čitluk cijele ove natjecateljske sezone pripremao i domaće susrete igrao na Kuglani Bagušić u Posušju, koja im je to velikodušno i besplatno omogućila i pružala idealne uvjete za natjecanje.

Natjecanje u Europi

Osvajanjem 1. mjesta kuglači Međugorja - Brotnja stekli su pravo nastupa na natjecanju za prvaka Europe u kuglanju. Hoće li financijske prilike dopustiti njihov nastup u Europi još se ne zna.

- Jako mi je drago. Ovaj uspjeh za mene osobno puno znači jer sam za klub dao mnogo truda i ostaloga. Zajedno se veselimo pobjedama, družimo se, stvaramo prijateljstva. Značajan je to uspjeh i za naš klub, svekoliki sport općine Čitluk i cijele Hercegovine kao i za kuglački savez BiH koji nam je uputio čestitku na kojoj im se zahvaljujemo.

Komentirajući uspjeh broćanskih kuglača, Mile Prusina, tajnik Športskog saveza Brotnjo, kazao je:

- Nama je čast i zadovoljstvo jer je ovo doista veliki uspjeh jednog kluba iz općine Čitluk, koji je osvojio naslov državnog prvaka BiH. Naime, nakon NK Brotnjo koji je osvojio titulu prvaka BiH 2000. godine, ovo je druga titula prvaka jedne sportske momčadi u povijesti općine Čitluk. To nije slučajno jer kuglanje u ovoj općini ima dugu tradiciju.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije