Danas zrinjski-Rudar

Marinović: Moramo dokazati da smo bolji

BiH,28.08.2015.Mostar Stadion Bijeli brijeg,  Prvetvena nogometna utakmica   Zrinjski - Celik 0-0 Photo:Stojan Lasic
09.09.2015.
u 06:30

Plemići oslabljeni, ne mogu nastupiti Nikolić, Petrak i Šćepanović

Vodeća momčad Premijer lige BiH Zrinjski tiho se spremala u prvenstvenoj stanci. Trener Vinko Marinović odveo je svoje igrače u Međugorje kako bi se momčad zbližila i zajedno prebrodila krizu rezultata. Nakon nekoliko dana finalnih priprema u Mostaru, plemići su jučer otputovali za Prijedor. Pred sutrašnju utakmicu protiv Rudara iz Prijedora Marinović je zauzeo jasan stav.

Opasan Kojić

- Mi smo kvalitetniji i nadam se da ćemo to pokazati na terenu, kazao je Marinović, a onda se osvrnuo na Rudar:

- Njihov najopasniji igrač je Kojić koji igra po desnoj strani. Momčad Rudara je spoj iskusnih i mladih igrača, i sigurno da nas očekuje teška utakmica, ali kako rekoh, sve je do nas i moramo pokazati našu kvalitetu, tvrdi šef struke plemića.

Zrinjski je oslabljen pred novu utakmicu. Struka ne može računati na važnog napadača Stevu Nikolića bez kojeg se i ne usude igrati igru s dva klasična napadača. Pored njega zbog ozljede nema standardnog veznjaka Olivera Petraka, dok će s ove utakmice izostati i Vučina Šćepanović, također važan igrač Zrinjskog koji odrađuje žute kartone. Mjesto iza napadača mogao bi zauzeti Ivan Peko. Njemu ta pozicija nije strana, a i njegova forma je u uzlaznoj putanji. Ostatak postave mogao bi biti sličan prethodnoj utakmici protiv Čelika. Analogno napisanom početni sastav Zrinjskog, u formaciji 4-2-3-1 bi mogao izgledati ovako: Karačić - Blaić, Graovac, Laštro, Stojanović - Radulović, Žeravica - Todorović, Peko, Zakarić - Mešanović.

- Stanku u prvenstvu smo pokušali maksimalno iskoristiti kako bi neke stvari popravili koje nisu bile dobre u dosadašnjem dijelu natjecanja. Utakmica u Prijedoru je za nas izuzetno značajna, idemo pokušati osvojiti sva tri boda jer bodove koje smo izgubili na domaćem terenu treba negdje vratiti. Momčad Rudara je do sada bila domaćin u Gradišci, budući da njihov teren u Prijedoru nije imao uvjete. Nadam se da je teren sada bolji i da ćemo imati adekvatne uvjete za igranje - zaključio je Marinović.

Bez primljenog gola

Zrinjski u prvih šest kola nije primio ni jedan pogodak. Istina, puno ih nije ni zabio, ali svejedno je i čvrsta obrana plemića i rekord koji drže vrijedan svakog respekta. Zrinjski i Rudar igraju svoj susret danas u Prijedoru s početkom u 16.30 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?