BIVŠI IZBORNIK NOGOMETNE REPREZENTACIJE BIH

Mehmed Baždarević u Francuskoj pravi maske od dijelova dresa FK Željezničar

15.04.2020.
u 11:35

Bivši izbornik nogometne reprezentacije BiH i legenda FK Željezničar - Mehmed Baždarević iskazao se humanim gestom u Francuskoj gdje je slobodno vrijeme iskoristio da napravi maske i pomogne starijim susjedima.

Baždarević je na ovu ideju došao sa suprugom, a u razgovoru za L'Est Republicain otkrio je kako je sve počelo.

"U mjestu gdje ja živim ima dosta usamljenih ljudi koji ne mogu doći do maske, a jedna mi je gospođa čak rekla da se ne usuđuje izaći iz tog razloga. Nisam znao kako je pronaći, ali sam joj rekao da ću se pobrinuti za to i uz pomoć svoje supruge sam napravio desetak maski koje smo odmah podijelili", istakao je Baždarević.

On je nakon toga rekao da je maske pravio, između ostalog, i od dijelova dresa FK Željezničar.

"Maske sam pravio od dijelova dresa Željezničara, mog bivšeg kluba u BiH. Obloženi su medicinskom zaštitnom gazom, a dodao sam i broj 10, srce i neke druge sitnice kako bih ih personalizirao. Htio sam napraviti i jednu žuto-plavu masku od dresa Sochauxa, ali sam shvatio da mi je ostao samo jedan u kolekciji", kazao je Baždarević.

Ovaj potez bivšeg izbornika nogometne reprezentacije BiH izazvao je mnogo pozitivnih komentara na društvenim mrežama.

"Odgojen sam tako, a u životu morate znati dati neke stvari, posebno u ovom teškom periodu kroz koji prolazimo. Ovaj koronavirus je stvarno opasan, a ja potičem sve ljude da ostanu kući dok sve ne prođe", poručio je za kraj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije