U derbiju susjeda na Pecari Zrinjski izborio Europu

Mostarcima bod, veselje 
do neba i Europska liga

nogomet
Foto: Stojan Lasić
31.05.2015.
u 10:29

Nakon dvanaest uzastopnih izlazaka u Europu, Širokom je očekivani trinaesti bio nesretan...

Dugo očekivani derbi na Pecari nije dao pobjednika. Konačnih 1:1 (šesti put uzastopno Široki je završio utakmicu ovim rezultatom!) za Zrinjski je značilo više nego ikakva pobjeda, jer uoči početka s pregrijanih tribina čula se glasna podrška igračima, jača gostima nego domaćinima, čije su pristaše dugo ohlađeni lošim rezultatima Širokobriježana.

Glasni Ultrasi

Po “rasporedu decibela” činilo se da na tribinama ima preko 70 posto navijača Zrinjskog. Već u drugoj minuti Brekalo se našao sam pred Dujkovićem i spetljao se, a vratar gostiju otklonio opasnost. Nakon toga Široki je imao veći posjed lopte, stvarao poluprigode, ali njegovim igračima svaki je put nedostajao koji centimetar ili djelić sekunde da bi ugrozio vrrata Zrinjskoga. Gosti su pak rjeđe išli u protunapade, od kojih je najopasniji bio u 28. minuti kada se Nikolić našao u izglednoj prigodi, ali je loše gađao. Bolje je, ali opet nedovoljno dobro u 36. minuti gađao Crnov iz slobodnjaka. Lopta je prošla uz samu desnu Soldinu vratnicu. Malo kasnije na suprotnoj strani u prigodi je Wagner, ali se i on spetljao. Valjda je previše želio zabiti pogodak, koji bi mu bio stoti jubilarni u Premijer ligi.

Golovi u nastavku

U 40. minuti Crnov je gađao s desetak metara, ali je Soldo čudesno spasio. U trećoj minuti nastavka brza i smislena akcija Wagner – Kresinger – Zakarić završila je pogotkom ovog posljednjeg. Tribine su zagrmjele, domaći navijači “poludjeli”, gostujući za kratko zanijemili. Nikolić je glavom na ubačaj Blaića u 55. zamalo promašio. U 66. Jakupović dosudio je jako sumnjiv jedanaesterac nakon kontakta Nikolića i Brekala. Domaći su dugo i uzaludno prosvjedovali, a Crnov poravnao na 1:1... Nakon toga Mostarci su se malo povukli, tu i tamo otezali igru, a domaći jalovo napadali bez da su do kraja stvorili ijednu prigodu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije