MZ Čapljina

MZ Čeljevo obranilo naslov

14.08.2016.
u 08:00

Čeljevo je prvak Lige mjesnih zajednica Čapljine. U finalu pred prepunim tribinama Sportskog centra susret Čeljevo - Šuškovo Naselje završio je 3:0, poluvrijeme 0:0.

Brza kontra

U trenucima premoći momčadi Šuškova, Čeljevčani su iz brze kontre preko Ivana Kneževića poveli 1:0. Šuškovo ubrzo uvodi igrača vratara, slijedi opsada suparničkih vrata, ali bez rezultata. Draženko Jurković, svakako najbolji igrač finala, bio je nesavladiv. Što više, Čeljevo udarcima iz daljine Petra Raguža, a potom i Eduarda Raguža podiže na konačnih 3:0. Slijedilo je veliko slavlje na tribinama prisutnih nekoliko stotina Čeljevčana. Finalnu večer otvorila je utakmica za treće mjesto seniorskog programa turnira, Čapljina 2 – Zvirovići/Prćavci 6:, nakon izvođenja šesteraca, u regularnom dijelu bilo je neodlučno 3:3. Pogocima Vedrana Buntića i Luke Putice povela je Čapljina 2, a onda slijedi potpuni preokret, s dva pogotka Josipa Šimovića i jednim Stipe Vege, sredinom drugog poluvremena vode Zvirovići/Prćavci. Do kraja utakmice pogotkom Filipa Barića, Čapljina 2 izjednačuje, slijede šesterci. U prvoj seriji strijelci obiju momčadi su precizni, a u drugoj seriji udarac Vedrana Buntića brani Pero Juko i Zvirovići/Prćavci treću godinu za redom, su treći! Konačni plasman u seniorskoj konkurenciji: 1. Čeljevo, 2. Šuškovo Naselje, 3. Zvirovići/Prćavci, 4. Čapljina 2. Između dvije seniorske utakmice odigrano je finale omladinske lige, Čapljina 1 – Čeljevo 2:0, poluvrijeme 0:0. Oba pogotka postigao je Luka Šimović. Konačni poredak: 1. Čapljina 1, 2. Čeljevo, 3. Grabovine, 4. Dretelj.

Juniorski turnir

Po završetku finalne utakmice uslijedila je svečanost podjela pehara i nagrada, za 1., 2. i 3. mjesto. Nagrade i pehare uručivali su Nikola Matić, lani najbolji sportaš Čapljine, Dalibor Ilić, tajnik Športskog saveza, Pero Knežević, dopredsjednik OV Čapljina, i načelnik Smiljan Vidić. U seniorskoj konkurenciji najboljim vratarom proglašen je Draženko Jurković, vratar Čeljeva, a iz pobjedničke momčadi je i najbolji igrač – Eduard Raguž, dok je priznanje za najboljeg strijelca pripalo Josipu Brajkoviću. Čeljevu je pripala i garnitura dresova. U juniorskoj konkurenciji najboljim vratarom proglašen je Matej Ljubić, najboljim igračem Luka Šimović, obojica Čapljina 1, dok je prvi strijelac Leonardo Brajković, Grabovine.

Ukratko, završnica Lige mjesnih zajednica Čapljine protekla je u veličanstvenom dekoru, s nešto neuroze, ali bez incidenata. Završnicu LMZ nastupom su upotpunile čapljinske mažoretkinje.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije