ZAUSTAVILI UTAKMICU

Njemački navijači poslali poruku Uefi: 'Nije vas briga za nogomet, samo za novac'

Borussia Dortmund neredi navijača
Wolfgang Rattay/REUTERS
07.11.2023.
u 21:26

Navijači Borussije Dortmund usred utakmice počeli su na teren bacati kartonske kutije obojene u zlatnu boju te lažne novčanice. Utakmica je prekinuta tek na nekoliko trenutaka, no poruka za europsku nogometnu organizaciju bila je jasna i glasna

Na kultnom stadionu Westfalen, Borussia Dortmund je u utakmici 4. kola grupne faze Lige prvaka pobijedila Newcastle rezultatom 2:0. U rano je vodstvo domaću momčad doveo Niclas Füllkrug (26. minuta), a konačan je rezultat postavio Julian Brandt u 79. minuti.

S ova tri mjesta je Borussija, barem privremeno, zasjela na prvom mjesto skupine F. U drugom ogledu večeri susreću se PSG i Milan. U prošloj je utakmici slavila pariška momčad (3-0), a ako pobjede i večeras na San Siru vratit će se na čelo ove izrazito teške skupine.

Utakmicu u Dortmundu je osim napadačkog nogometa obje strane obilježilo i navijanje. Takozvani 'žuti zid' stadiona u Dortmundu poznat je širom svijeta kao jedna od najatraktivnijih tribina europskih nogometnih stadiona. Večeras su također ostavili svoj trag na utakmici.

Naime, usred utakmice počeli su na teren bacati kartonske kutije obojene u zlatnu boju te lažne novčanice. Prema pisanju britanskih medija vjerojatno je riječ o poruci Uefi koja od iduće sezone organizira proširenu Ligu prvaka. Bit poruke istaknuli su i prije utakmice natpisom: "Nije vas briga za nogomet, samo za novac".

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije