"DAN GIMNASTIKE - MOSTAR 2023."

Oko 120 djece pokazalo svoje gimnastičko znanje

24.06.2023.
u 17:52

U prekrasnom ambijentu na otvorenom i pred velikim brojem publike svoje gimnastičke vještine prikazali su prije svega mališani od 4 do 6 godine. Kroz različite poligone, zajedničke koreografije i zajedničke vježbe po spravama,  gimnastičko znanje demonstrirale su i ostale grupe.

Gimnastički klub Libertas Mostar organizirao je u petak poslijepodne za sve roditelje i ostale posjetitelje „DAN GIMNASTIKE“ pod naslovom PROMOCIJA I RAZVOJ BAZIČNOG SPORTA – SPORTSKE GIMNASTIKE.

Ovaj jedini gimnastički klub na ovim prostorima, kraj sezone htio je proslaviti svečano, tako da sve grupe i svi članovi iz Gimnastičkog kluba Libertas demonstriraju široj javnosti ono što su vrijedno vježbali i radi kroz ovu godine. Da prikažu sve prednosti, vrijednosti i mogućnosti ovog bazičnog sporta, odnosno njegovu svu raznovrsnost i bogatstvo pokreta, priopćio je Gimnastički klub Libertas Mostar. 

Ovaj prekrasni sportski događaj, kroz dvosatni program izveden je na Šetnici u ulici Nikole Šubića Zrinskog. Na njemu je sudjelovalo je oko 120 djece iz šest razvojnih programa koji se izvode u Gimnastičkom klubu Libertas i to: Gimnastička igraonica, Škola gimnastike 1. stupanj, Škola gimnastike 2. stupanj, Rekreativni gimnastika-mlađi uzrast, Rekreativna gimnastika-stariji uzrast, Natjecateljska gimnastika-mlađi uzrast.

U prekrasnom ambijentu na otvorenom i pred velikim brojem publike svoje gimnastičke vještine prikazali su prije svega mališani od 4 do 6 godine. Kroz različite poligone, zajedničke koreografije i zajedničke vježbe po spravama,  gimnastičko znanje demonstrirale su i ostale grupe. Za svoj trud i rada u ovoj godini upriličena je i dodjela diploma za uspješno realiziran program Škole gimnastike. Ovaj gimnastički show zatvorila je natjecateljska grupa sa izrazito atraktivnim i senzacionalnim pojedinačnim izvedbama po svim gimnastičkim spravama. Ovaj jedinstveni događaja na ovim prostorima prošao je u velikom oduševljenju roditelja, veselju i radosti djece, te prezadovoljnim trenerima.

Inače, pokretač i osnivač ovog zaboravljenog sporta koji uopće nije postojao na ovim područjima u ovom poslije ratnom vremenu je Sveučilišni profesor dr.sc. Zoran Čuljak, koji je trenutno predsjednik kluba. On je naime sa Školom gimnastike počeo još 2008.g., u izrazito teškim uvjetima i sa jako malim brojem djece. Klub je formirao 2016.g. gdje danas broj djece prelazi preko 160. U klubu trenutno rade četiri glavna trenera: Petra Pobrić, Petra Vranjković, Dominik Šebalj i Antonio Barać, magistri i prvostupnici kineziologije ujedno bivši, ali neki još uvijek i aktualni natjecatelji, te tri pomoćne trenerice: Anđela Cvitković, Nika Šunjić i Klara Vukoja. 

Ovakav napredak i razvoj, rezultat je kvalitetnog rada u klubu i pristupa prema djeci, ali i spoznaji roditelja da ovaj sport ima itekako značajan utjecaj na cjelokupni rast i razvoj djece, te da je odličan temelj za sve druge sportske aktivnosti. Kroz sve ove godine klub je postigao itekako značajne rezultate na brojnim domaćim i međunarodnim natjecanjima. Međutim, u klubu stavljaju ipak naglasak za još većim proširenjem i pomoći u osnivanju novih kluba na ovom prostoru, te želji za još boljim uvjetima rada, a san je naravno gimnastička dvorana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije