KVALIFIKACIJE ZA SP

Paulinho, novi igrač Barcelone, na treningu nagazio Neymara

05.10.2017.
u 13:22

Nije mala stvar kada se pred gotovo ‘bezveznu’ utakmicu ozlijedi PSG-ov brazilski dijamant Neymar koji se na treningu Brazilaca zakačio s Paulinhom.

Mjesec dana je prošlo, a da nismo mogli gledati nijednu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo 2018. godine, ali pauza je gotova, reprezentativci su se okupili i kreću u nastavak borbe za svoju kartu za Rusiju. Nekim izbornicima redovi su desetkovani, nekima međusobne svađe u svlačionicama narušavaju mir, a kod nekih igrači sabotiraju suigrače na treningu.

Nije mala stvar kada se pred gotovo ‘bezveznu’ utakmicu ozlijedi PSG-ov brazilski dijamant Neymar koji se na treningu Brazilaca zakačio s Paulinhom. Naime, Brazil je već osigurao Svjetsko prvenstvo, no još moraju odigrati utakmice protiv Bolivije i Čilea, a već je na prvom treningu krenulo loše. Novi igrač Barcelone Paulinho žestoko je startao na Neymara kojega su liječnici poslali u svlačionicu gdje su se prepirke između njih dvojice nastavile.

No Titeovi momci ionako su prva reprezentacija svijeta po Fifinoj ljestvici i preko Bare putuju sigurno, s Neymarom ili bez njega u sastavu te dvije preostale utakmice kvalifikacija. I dok su Brazilci sigurni, upitnik nad glavom još visi Urugvaju, Kolumbiji, Peruu i Argentini, a pokušat će se ugurati na preostala tri mjesta koja direktno vode na SP, te posljednje koje vodi u dodatne kvalifikacije. A Urugvaj, koji je drugi na tablici, ima najbolje izglede. Njima su ostale utakmice s Venezuelom i Bolivijom – reprezentacijama koje “griju” dno tablice, a uz to dres Urugvaja nosi i trenutačno najbolji strijelac južnoameričkih kvalifikacija Edinson Cavani s devet pogodaka.

No treba se ipak čekati 11. listopada kada završavaju kvalifikacije jer sada je čak šest momčadi stisnuto u malu bodovnu razliku (drugi Urugvaj ima 27, dok osmi Ekvador ima 20 bodova) tako da će o plasmanu i mjestu u baražu odlučivati sitnice. Slična je situacija i u Europi, tamo pak Belgija ima sigurno mjesto i osam bodova više od druge Bosne i Hercegovine u skupini H, dok su druge reprezentacije relativno izjednačene, izuzev Njemačke i Sjeverne Irske u skupini C te Švicarske i Portugala iz skupine B.

No još se igraju dva kola do konačne odluke, a neki igrači odlučili su stres malo povećati, tako se u posljednje vrijeme Gerard Piqué povlačio po vijestima zbog svog aktivizma i kritiziranja španjolske vlasti. No Barcin igrač, koji je inače zagovaratelj prava Katalonaca, ipak boravi u reprezentaciji Španjolske. Pa je tako pokupio zvižduke na treningu, ali i “špotanac” kapetana Sergija Ramosa. No nije Piquéu svejedno jer zna što može i želi napraviti s furijom u Rusiji, tako da ipak ostaje u redovima reprezentacije u koju ‘ne pripada’, reprezentacije koja sada ima tri boda više od druge Italije u skupini G. Bilo kako bilo, dok se igrači na relaciji Real – Barcelona prepiru, ostali se ipak brinu o utakmicama i bodovima.

Od naših susjeda u najboljoj su situaciji Srbi koji imaju četiri boda više od Walesa u skupini D i, ako u Beču pobijede Austriju, Muslinovi izabranici odlaze u Rusiju. Slovenci bi pak mogli izvući baraž, trenutačno su zarobljeni između Slovačke i Škotske, dok je Engleska prva u njihovoj skupini. Mađari više nemaju šanse jer već sada imaju 14 bodova manje od prve Švicarske, a 11 manje od Portugala, dok su Crnogorci pred povijesnom prilikom. U grupi E s Dancima dijele drugo mjesto s tri boda manje od Poljske (19). 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije