Danas prijateljski susret Zrinjskog i Hajduka (17.30)

Plemići i splitski Bili - mamac za brojnu publiku

22.03.2024.
u 14:55

Zrinjski će danas (petak, 17.30) na svome stadionu u Mostaru dočekati Hajduk.

Popravljanje dojma

Već neko vrijeme splitski klub nije igrao neku prijateljsku utakmicu s Mostarcima pa je prvenstvena stanka došla kao dobra prilika upravo za takvo što. Riječ je o atraktivnom protivniku koji i u cijeloj Hercegovini ima mnogo svojih simpatizera. U svakom slučaju, bit će to zanimljiv susret, ali, prije svega, i dobra provjera za Zrinjski prije sljedeće prvenstvene utakmice. Mostarski nogometaši su nakon nekoliko dana odmora s treninzima nastavili u srijedu. Današnja utakmica će im dobro doći za ispitivanje trenutačne forme.

Zrinjski će u idućem kolu Wwin lige BiH gostovati u Banjoj Luci kod vodećeg Borca, momčadi koja mu na prvom mjestu bježi sada već nedostižnih 12 bodova. Bit će to za Plemiće prilika da donekle poprave dojam u prvenstvu. Osim prvenstvenih obveza, Mostarci su jučer doznali i protivnika u polufinalu Kupa BiH. Nogometaši Zrinjskog će polufinalne susrete Kupa igrati sa Slogom iz Doboja, protivnikom koji je Plemićima nedavno zagorčao život u domaćem prvenstvu. Zbog svih tih utakmica Mostarci će trebati pronaći što je moguće bolju optimalnu formu. Prijateljske utakmice s renomiranim i jakim protivnicima sigurno mogu dobro doći Zrinjskom, tim više što je ovo jedan jak test uzme li se u obzir činjenica kako su Splićani vrlo jaka momčad s kojom Plemići imaju priliku pokazati svoje trenutačne mogućnosti na terenu. Sve to trebalo bi biti i jako zanimljivo publici. Prema informacijama koje dolaze s mjesta za (pret)prodaju ulaznica, riječ je o utakmici za koju vlada veliko zanimanje.

Bilo kako bilo, pred sve te nove utakmice na domaćoj sceni utakmica s Hajdukom u Mostaru Zrinjskom će poslužiti kao dobra provjera. Hajduk je ove sezone mnogo konkurentniji u HNL-u nego što je to bio slučaj prethodnih sezona. U hrvatskom se prvenstvu nalazi na 2. mjestu (Hajduk trenutačno ima 55 bodova na ljestvici) te utrku za naslov vodi s prvoplasiranom Rijekom (59 bodova) i trećeplasiranim Dinamom (54 boda uz utakmicu manje).

Primamljiv termin

Na posljednjem međusobnom susretu igranom u Splitu Zrinjski je ostvario pobjedu iako rezultat nije ključan za prijateljske utakmice. Kada se sve okolnosti uzmu u obzir, današnja prijateljska utakmica u lijepom poslijepodnevnom terminu mogla bi biti mamac za mostarsku, ali i publiku iz cijele Hercegovine, pa i Dalmacije.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?