Reprezentacija BiH

Potencijalni kandidati odigrali test utakmicu

07.04.2016.
u 07:16

Igrači iz Premijer lige BiH koji su dobili poziv na testiranje za A reprezentaciju, nakon testiranja, u Zenici su odigrali i kontrolnu utakmicu, koja ja završena rezultatom 1:1, uz pogotke Veselinovića i Redžića. Na popisu izbornika A reprezentacije, Mehmeda Baždarevića, našlo se 29 igrača, a u susretu između dva tima, ekipa “sivih” i “rozih”, rezultat je u dva skraćena poluvremena, koja su se igrala po 25 minuta, ostao neriješen 1:1. Prvi gol dao je Redžić u 5. minuti, dok je u 15. minuti rezultat izjednačio Veselinović. Izbornik A vrste Mhemed Baždarević rekao je kako su svi zadovoljni.

- Sigurno je da je ovo jedan pomak u odnosu na dosadašnje vrijeme i da je ovo vid naše dobre volje i naše težnje da u Premijer ligi nađemo ove momke. Ne bih nikoga posebno izdvajao, jer svi koje smo povzali znaju zbog čega su tu. Trudit ćemo se da češće pravimo slična okupljanja, rekao je Baždarević.

Dodao je kako ima potencijala za A vrstu...

- Zadovoljni smo svi što smo vidjeli jednu dobru skupinu igrača, jedno dobro ponašanje, jedan dobar rad, vrlo ozbiljan rad. Nismo željeli da radimo previše i da ih opterećujemo, ovo je bio način da ih upoznamo u novom okruženju, da vidimo kako se ponašaju u novim uvjetima. Zbog njihovih obaveza u klubovima, nismo htjeli da ih guramo još više i zadovoljni smo što smo upoznali dobre momke i nadam se, buduće reprezentativce Bosne i Hercegovine, kaže Baždarević, koji je održao i semniar sa premijerligaškim trenerima na temu fizička sprema igrača.

Dodao je kako je ovo prvi korak i da se dobro radilo, dodavši kako, kada se radi o imenima potencijalnih kandidata za A reprezentaciju, radi o svih 29 imena koja se i nalaze na popisu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije