HNK Čapljina

Prva provjera 26. siječnja protiv Željezničara

lopta
21.01.2016.
u 07:00

Nogometna lopta početkom tjedna je prekinula zimski san u Bjelavama. Nogometaši Čapljine su pripreme počeli i koji dan ranije nego što se najavljeno.
Govoreći o početku priprema i doglednim planovima, Damir Obad, sportski direktor čapljinskog prvoligaša, kaže:

Dogovorene provjere

- Nastavak prvenstva bit će težak pa smo, u želji da ga što spremnije dočekamo, planirali četrdeset i pet dana priprem. Prvenstvo počinje 5. ožujka.
Morali smo početi ranije jer ne znamo kakvi nas uvjeti čekaju, pa i s time, nažalost, moramo kalkulirati. Ako bude iznimno loše vrijeme, bit će koji slobodan dan za nogometaše.
Pripreme smo tempirali usporedno s drugim bosanskohercegovačkim klubovima, pa već imamo i neke dogovorene provjere, a prva je protiv sarajevskog Željezničara u Međugorju 26. siječnja.
Onda smo dogovorili provjeru protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja u Bjelavama, taj susret ćemo igrati 5. veljače. Imamo još neke dogovore, ali nismo još uvijek uskladili termine.
Uglavnom, do početka prvenstva imat ćemo sedam, osam pripremnih utakmica, dok ćemo ostale stvari rješavati u hodu, kazao je za naš list Damir Obad.

Bez značajnijih promjena

- Momčad za drugi dio sezone, ima li promjena?
- Na okupu je devedeset posto ekipe iz jesenskog dijela prvenstva. Ustvari, nije bilo ni neke velike potrebe da nešto značajnije mijenjamo, ali su nam se ipak dogodila dva odlaska iz kluba. Naš ponajbolji strijelac Marin Jurina je pred potpisivanjem ugovora sa slovenskom Koprom, dok je Alden Vladavić našao posao pa se više ne misli profesionalno baviti nogometom.
Oni su prošle jeseni bili važne karike u našoj momčadi, pa ćemo morati naći odgovarajuće zamjene ako mislimo ispuniti svoje ciljeve. Ekipi se priključilo nekoliko mlađih igrača iz okolnih klubova, pa se nadamo da će neki od njih biti rješenje za dva ispražnjena mjesta.
Jedno je sigurno, prvenstvo moramo dočekati maksimalno spremni jer nas na početku čeka težak raspored. U prvom kolu gostujemo Bosni u Visokom, zatim nam dolazi uvijek neugodni Radnički iz Lukavca, potom putujemo u Kakanj, dok u četvrtom kolu dočekujemo bihaćko Jedinstvo. Dakle, formu moramo tempirati već na prvo kolo, zaključuje Damir Obad, sportski direktor Čapljine, koji o ciljevima u nastavku kaže:
- Jesenski dio nas ohrabruje, krenuli smo porazima, a onda, srećom, brzo došli u formu i ostvarili vrlo dobar plasman na kraju prvog dijela prvenstva. U nastavku nam je cilj držati priključak s vodećima. -A, prvo mjesto?
-Ha, ha, ha, ako se pruži prilika, odgovorio je Obad.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije