POTVRĐENO

Savo Milošević novi izbornik nogometne reprezentacije BiH

29.09.2023.
u 12:20

Pedesetogodišnji Savo Milošević novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. 

Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine koja je održana u 11 sati članovi su izabrali Miloševića kao novog šefa stručnog stožera naše reprezentacije.  

Inače, Milošević će biti treći izbornik u ovom ciklusu kvalifikacija za našu reprezentaciju, pošto su prije njega "Zmajeve" vodili Faruk Hadžibegić (četiri utakmice) i Meho Kodro (dvije utakmice). 

Pedesetogodišnji Bijeljinac je tijekom igračke karijere važio za jednog od najboljih balkanskih napadača, a za reprezentaciju SR Jugoslavije, a potom Srbije i Crne Gore, te Srbije je u 102 nastupa postigao 37 pogodaka i treći je na listama igrača s najviše nastupa i pogodaka u povijesti Srbije koja uključuje i SFR Jugoslaviju.

Za razliku od igračke karijere u kojoj je nastupao za Partizan, Aston Villu, Zaragozu, Parmu, Espanyol, Celtu, Osasunu i Rubin Kazanj, Miloševićeva trenerska karijera je prilično skromna.

Prvi trenerski angažman je imao sa 46 godina u Partizanu kojeg je vodio od 28. ožujka 2019. do 1. rujna 2020. godine kada je podnio neopozivu ostavku. U 67 utakmica je upisao 43 pobjede, 8 remija i 16 poraza, te je osvojio jedan Kup Srbije.

Drugi i posljednji angažman prije sjedanja na klupu Zmajeva Milošević je imao u ljubljanskoj Olimpiji koju je tijekom 2020. godine vodio samo četiri mjeseca i nakon 12. kola je dobio otkaz.

Milošević će na klupi Zmajeva debitirati već 13. listopada kada naša selekcija gostuje Lihtenštajnu u Vaduzu u sedmom kolu kvalifikacija za Euro.

S obzirom da Zmajevi ne mogu kroz kvalifikacije otići na Euro, Milošević će preostale četiri utakmice u ovom ciklusu iskoristiti kao pripreme za utakmice doigravanja koje nas očekuju početkom iduće godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije