Dvije utakmice za opstanak u Premijer ligi BiH

Sloga dobila Posušje, Sloboda pala na dno

15.04.2023.
u 18:07

Danas popodne odigrana su dvaizravna okršaja u borbi za opstanak u Premijer ligi, a važne bodove osvojila je ekipa Sloge Meridian. Sloga je u Doboju dočekala Posušje i slavila rezultatom 2:0 za izlazak iz zone ispadanja, prenosi Klix.ba.

Prvo poluvrijeme donijelo je nervozu s obje strane i nešto konkretniju igru domaćina. Ipak, bez golova se otišlo na odmor.

U nastavku puno bolja igra Sloge. Domaćin je poveo već u 53. minuti, a strijelac je bio Uglješa Stevanović.

Deset minuta trebalo je domaćinu da ovjeri pobjedu. U 62. minuti je pogodio odlični Mario Krstovski iz slobodnog udarca.

Ostalo je 2:0 tako da je Sloga izašla iz zone ispadanja i došla do osme pozicije s 27 bodova. Posušje ima isti broj bodova na mjestu ispod Sloge.

Nogometaši Igmana i Slobode podijelili su bodove u Konjicu, a susret je završen rezultatom 1:1, prenosi Klix.ba. 

Bio je i to okršaj rivala koji se nalaze na dnu tabele, a ovdje smo sva uzbuđenja vidjeli u prvom poluvremenu.

Domaćin je bio bolji rival tokom svih 90 minuta, a inicijativu je krunisao u 31. minuti kada je Mirsad Ramić pogodio na asistenciju Damira Hrelje. Do odlaska na odmor Alen Kurtalić je poravnao na 1:1.

U nastavku mnogo ofanzivnija igra domaćina, Ramić je imao dvije velike šanse, ali je ostalo 1:1.

Igman je s 26 bodova na diobi pretposljednje pozicije, dok Sloboda s 25 zauzima zadnje mjesto u Premijer ligi, objavio je Klix.ba.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije