Trener Ćorić najavio deveti pozitivni rezultat Posušja – pobjedu

19.04.2024.
u 13:33

Rijetko se dogodi da neki klub Wwin lige BiH naniže 4-5 ili 6 utakmica bez poraza. Posušje je nanizalo čak osam "pozitivnih" utakmica, a posljednji je poraz upisalo još lani – 15. prosinca na Mokrom docu od Borca 0:2.

- Dolazi nam u goste Željezničar, klub velika ugleda i snage. Gledao sam na Grbavici gradski derbi Željezničar – Sarajevo, koji se igrao u sjajnom ozračju pred punim tribinama. Samo su golovi nedostajali. Čujem da će iz Sarajeva doći puno navijača. I mi ćemo imati veliku navijačku podršku. Gosti stižu bez važnih igrača Edina Cocalića i Amera Hiroša, koji su isključeni protiv Sarajeva, ali znam da naši protivnici imaju dobre zamjene jer Željezničar raspolaže s puno kvalitetnih pojedinaca. I mi imamo nekih problema s ozljedama pa ćemo tek nakon posljednjeg treninga znati na koga možemo računati. Malo je klubova, čak i onih najvećih koji nekad ne upadnu u krizu. Sad je Željezničar u toj krizi i ja mu želim da se što prije izvuče. Ali ne protiv nas! Mi želimo da naš uspješni niz potraje što dulje, želimo pobijediti! Želimo i opovrgnuti neke priče koje slušamo iz kola u kolo. Priča je bilo i Konjicu, a mi smo prvo poluvrijeme odigrali loše. A i vrijeme je bilo takvo "nenogometno" i sparno. Ne tražim alibi, ali sreća je pa smo u nastavku zaigrali bolje i izjednačili u posljednji tren. Naša momčad ima karakter da se nikad ne predaje. Posušje je u tri posljednja kola bilo u rezultatskom minusu pa na kraju ipak izborilo pozitivne rezultate. Nadam se dobroj utakmici protiv Željezničara, osobito da svi daju puni doprinos od 100 posto i opovrgnu ružne priče. Imamo 38 bodova i do kraja prvenstva želimo ih skupiti još što više - rekao je trener Posušja Denis Ćorić i posebno istaknuo nekoliko mladih igrača. - Naši juniori pokušavaju osvojiti prvo mjesto u Drugoj juniorskoj ligi - Jug i izboriti premijerligaški status - kazao je Ćorić. Središnji branič Jovan Vladimir Pavlović dugo je bio na bolesničkom popisu zbog ozljede. Napokon je zaigrao u Konjicu u prošlom kolu i ispunio očekivanja struke i navijača. - Treba mi malo vremena za povratak u staru formu. Svi radimo dobro i vrijedno, ozračje je vrhunsko pa ne sumnjam da ću igrati sve bolje. U Konjicu je bilo dobro, protiv Željezničara mora biti još bolje jer žarko želimo pobjedu. Puni smo energije, nećemo je štedjeti kako bismo uzeli tri boda - kazao je.

Danas (petak) susret 27. kola Wwin lige BiH na Mokrom docu počinje u 18 sati uz izravni prijenos na Arena Sport TV-u. Sudac utakmice je Ermis Džemidžić iz Goražda. Očekuje se da će Posušje nastupiti u sastavu: Galić, Maglica, Vrgoč, Marić, Lučić, Zv. Begić, Erick, Kamenar, Babić, Pavković, Boban (Ilinčić, Pavlović, Miličević, Rozić, Bekavac, Mandić, Bešlić, Hanuljak, Jenjić, Jovašević...) U redovima Plavih s Grbavice raspoloženje se silno popravilo nakon 25. kola, kada je Željezničar napokon prekinuo "crnu" tradiciju od 12 uzastopnih poraza u gostima i uvjerljivo svladao dobojsku slogu u Modriči s 3:0. Da je kriza prošla, vidjelo se i na derbiju protiv Sarajeva na kojem se Željezničar s devet igrača (isključeni Hiroš i Cocalić) hrabro odupro Sarajevu i izvukao 0:0. Malo je nedostajalo da osvoji sva tri boda.

- Putujemo u Posušje u dobrom raspoloženju i u nadi da ćemo nadoknaditi nedostatak standardnih Cocalića i Hiroša. Imamo znanja, želje i energije za osvojiti sva tri boda na Mokrom docu - optimističan je trener Željezničara Bruno Akrapović.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije