Guardiola odgovorio Kloppu:

U čemu je problem? Poštujemo financijski fair-play

Pepe Guardiola
15.08.2021.
u 09:32

Pep Guardiola odgovorio je Jurgenu Kloppu na komentare u kojima se osvrnuo na to koliko njegova konkurencija troši.

"Svi znamo u kakvoj su situaciji Chelsea, City i PSG. Ne znam kako je United napravio ovo što je napravio. Mi imamo svoj način. Dozvoljeno nam je trošiti novac koji smo zaradili. Ove godine smo napravili iznimku s Konateom jer nakon prošle sezone više ne možemo riskirati sa stoperskom pozicijom", rekao je Klopp.

Guardiola se osvrnuo na njegove komentare i istaknuo da vlasnici Cityja ne gledaju na to hoće li profitirati i da zato mogu trošiti mnogo novca.

"Ne sudim o drugim klubovima i njihovim postupcima, oni rade ono što vjeruju da je ispravno. Neki vlasnici žele profitirati, a našima to nije u prvom planu. Žele ulagati u ekipu. Možemo potrošiti 100 milijuna funti na Jacka Grealisha jer smo skupili 60 milijuna od prodaja, tako mi je rečeno iz kluba. Financijski fair-play nas limitira i moramo ga poštovati", započeo je.

Dotaknuo se zatim i povijesti.

"A sjećate li se kada su prije nekoliko godina United i Arsenal osvajali titule jer su trošili više nego ostali? City to tada nije mogao jer nije imao vlasnike koje ima sad. Ista stvar je u Italiji, Berlusconi dođe u Milan, Pirelli u Inter i troše mnogo novca. Prije je bilo jedan ili dva takva kluba, ali došlo ih je još. Chelsea s Abramovičem pa naš klub i šeik Mansour. U čemu je problem? Pazimo na financijski fair-play. Ako ga kršimo, dokažite to."

Prisjetio se i momčadi Barcelone s kojom je pokorio svijet, prenosi Index.

"Da vam kažem nešto, znam da sam imao najboljeg igrača kojeg sam ikad vidio u Leu Messiju, ali kad smo osvojili Ligu prvaka, u finalu protiv Uniteda sedam je igrača bilo iz naše akademije i ništa nas nisu koštali. Možete pobjeđivati s drugačijim ekipama i u drugačijim situacijama, nema garancije. Svaki klub ima svoju priču i svaki vlasnik donosi svoje odluke. Nema sumnje da možete pobjeđivati ako puno ulažete", rekao je pa prokomentirao i situaciju u Liverpoolu:

"Liverpool se borio i borio pa je na kraju kupio dva sjajna igrača i osvojio Ligu prvaka te Premier ligu. Možda ne žele trošiti novac jer smatraju da više ne trebaju. Ja to ne bih znao, nisam ondje."

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije