Karačić:

Uđemo li Norveškoj u 'mlin', nećemo baš dobro proći

Karačić
16.01.2016.
u 16:04

Moramo poraditi na igraču manje koji može biti jako bitan segment jer smo jučer imali jako puno isključenja (12 minuta, op.a.). To ne smijemo zanemariti. Prva stvar koju ćemo danas raditi na treningu je taj igrač manje, da znamo tko što treba raditi, rekao je izbornik hrvatskih rukometaša Željko Babić nakon prospavane noći, piše 24sata.hr.

Hrvatska je u petak pobijedila Bjelorusiju 27-21, no iako rezultat govori da smo bili uvjerljivi, Hrvatska se mučila 30-ak minuta s objektivno slabijim protivnikom. Izbornik zna gdje ima prostora za napredak.

- Drugo što treba popraviti je protok lopte. Spora nam je lopta, igramo puno s vođenjem i to nije dobro. Volio bih da to možemo popraviti, ali ne znam možemo li. Uz to pretpostavljam da nećemo imati takav luksuz da jedno poluvrijeme igramo rezervirano, a drugo da stisnemo. Volio bih da od prve minute dominiramo, udarimo jedan jaki ritam - kaže Babić.

Hrvatsku je do pobjede gurao 33-godišnji debitant na golu Ivan Stevanović s deset obrana. Ivan je počeo na klupi, no nakon samo jedne obrane Mirka Alilovića, stao je na gol i do kraja skinuo nekoliko 'zicera'.

- U prvom poluvremenu smo bili malo manje agresivni, no ulaskom Jakova Gojunapojačali smo agresivnost i moje je bilo samo da to ispratim - kaže Stevanović te dodaje:

- Od obrane sve polazi i to je pravi put za dalje. U drugom dijelu smo bili sigurniji u obrani, a iz toga su proizlazili i lakši golovi. Čim je obrana stabilna, i golmanima je lakše. A u prvih 15 minuta to baš i nije bilo tako.

Igor Karačić igrač je utakmice u izboru EHF-a. Odlično se nadopunjavao s Duvnjakom koji je veliki posao odradio na prednjem u obrani 5-1. No Igor je već zaboravio na Bjelorusiju i misli samo na Norvešku koja nam dolazi u nedjelju (18.15). 

- Norveška je odlična ekipa s puno različitih vrsta igrača, različitih šutera. Najviše pozornosti moramo posvetiti njihovoj lijevoj strani napada gdje su Sander Sagosen i Lee Hansen. Od njih sve kreće i oni su jedan na jedan najjači. 

Norvežani su jučer tijesno izgubili od Islanda 25-26, a dvojka koju je Karačić spomenuo zabila je šest golova, po tri svaki.

- Naša obrana je uvijek takva da pet igrača pokrivamo, jednog puštamo i ako sutra to bude ličilo na nešto, sve će ovisiti o nama. Norvežani imaju tečnu igru, brz protok lopte i ako im to zaustavimo, neće biti problema. No ako im uđemo u mlin, neće biti dobro - zaključio je Karačić.

Valja dodati da je najbolji norveški strijelac protiv Islanda bilo desno krilo Bjornsen sa sedam golova te da je golove zabijalo osam igrača. Golmani im nisu bili posebno raspoloženi te su Erevik i Christensen zajedno imali sedam obrana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?