Ogromni interes za Božićni turnir

Već se prijavilo više od 50 momčadi iz regije

BiH,15.11.11. Mostar,Dvorana  Bijeli brijeg,  Bozicni malonogometni turnir- Finali  Vaske Benz - Rudnik 3-2  Rudnik- Gusar 4-0 Photo:Stojan Lasic
12.11.2015.
u 06:45

Natječu se i jače ekipe od onih u bh. ligi

- Božićni turnir je lutrija, nikad ne možeš znati na kakvu ćeš momčad naletjeti. Igra se dva puta po 20 minuta i sve je moguće, pa i to da izgubiš od momčadi koju bi pobijedio da se igra po futsal pravilima i da se zaustavlja vrijeme prilikom svakog izlaska lopte izvan terena. Naravno, što neka momčad dalje dogura, to je veća mogućnost da možeš igrati protiv nekoga uistinu kvalitetnog, kazao nam je Zdravko Čagalj, voditelj momčadi MNK Zrinjski, prošlogodišnjeg osvajača turnira i kluba koji igra Premijer futsal ligu BiH, piše Večernji list BiH.

Reprezentativci

Čagalj tvrdi kako je konkurencija na Božićnom turniru ponekad puno bolja i od bh. prosjeka.

- Tu imate momčadi koje čine reprezentativci BiH, Hrvatske, Crne Gore, Srbije..., naravno, da je tu onda konkurencija puno jača i od one koju mi kao klub imamo u Prvenstvu BiH, dodao je Čagalj.

Na red uskoro dolazi jubilarno, 20. izdanje mostarskog Božićnog malonogometnog turnira, najjačeg turnira u regiji koji se igra u zimskom turniru. Kako su nam kazali organizatori, do sada se za turnir prijavilo više od 50 momčadi, očekuje se još najmanje 10-ak sastava.

Stimulirajuće nagrade

Inače, rok za prijavu traje još danas. Izvlačenje parova održat će se dan poslije u prostorijama HVIDR-e. Inače, organizatori će i ove godine nagraditi osam najboljih momčadi turnira. Prvoplasirani sastav će dobiti stimulirajuću nagradu od 5000 eura, dok će poraženom finalistu pripasti 3000 eura. Pobjednik "malog finala", odnosno susreta za 3. mjesto, osigurat će nagradu od 1500 eura, dok će četvrtoplasirana momčad zaraditi 500 eura. Momčadi plasirane od 5. do 8. mjesta dobit će po 250 eura nagrade. Ipak, osim bogatih nagrada, ovo natjecanje nekim momčadima mnogo više znači po pitanju prestiža. Primjerice, MNK Zrinjski je prvi put na zadnjem izdanju osvojio naslov, iako je nekoliko puta prije toga slovio kao veliki favorit. Nije dovoljno imati dobru momčad, potrebno je na Božićnom turniru i malo sreće u ždrijebu na putu do finala jer natjecanje, posebno od četvrtfinalne faze, postaje jako zahtjevno. Oni koji dođu do te faze, redom imaju kvalitetne momčadi. U svakoj od njih bude barem jedan majstor zbog kojeg se isplati doći na utakmicu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije