Slabo izdanje Viteza protiv Širokog

Vitežani moraju krenuti ‘jedan za sve, svi za jednog’

10.04.2017.
u 08:00

U susretu sa Širokim koji je nastupio s tek ponekim standardnim igračem, s nekoliko juniora, na Gradskom stadionu u Vitezu okupilo se 500 do 600 gledatelja, najmanje u ovoj sezoni. A moglo bi se poručiti navijačima Viteza koji nisu došli na utakmicu da ništa nisu izgubili. Jer nogometašima Viteza baš ništa nije polazilo za nogom, a već na startu utakmice “ubili” su ih ozljeda Đerića i gol Čabraje u 9. minuti.

Proljetni pad u igri

“Kuda plovi viteški nogometni brod”, pitanje je koje se nameće, a imajući u vidu da je još do jučer, slikovito rečeno, mirno plovio prema zacrtanom cilju, prema sigurnom ostanku u Premijer ligi. Što su razlozi proljetnoga pada u igri nogometaša Viteza? Jasno je, sreća Vitežane nije mazila (recimo, Sarajevo na Koševu…), ozljede ključnih igrača redale su se kao na pomičnoj vrpci, iz utakmice u utakmicu gubilo se samopouzdanje…, a neki od igrača, dovedeni s prefiksom - pojačanje, pravih nogometnih mogućnosti baš i nemaju ili ih, bar do sada, nisu pokazali. Jasno je kao dan, nogometaši Viteza moraju dignuti glavu, zbiti redove i krenuti po onoj “jedan za sve, svi za jednog”, za svoj Vitez. Nakon utakmice rezigniran je bio trener Viteza Slaven Musa. - Ušli smo loše u utakmicu, igrom prvih 20 minuta uopće nisam bio zadovoljan, a u nastavku ipak smo “proigrali”. Istina je, proigrali su Vitežani, uspjeli izjednačiti, a do drugog gola, do pobjede, unatoč brojnim prigodama, nisu uspjeli stići. Nego, “razigrali” su vratara Širokog Soldu, a i ostale mlade igrače koje je predvodio iskusni i borbeni Slavko Brekalo.

“Bodovna slika” još nije loša

To je i razlog da je zadovoljniji nakon utakmice bio trener Širokog Goran Sablić. - Dečki su opravdali povjerenje, igrali su dobro, nismo izgubili, mogli smo i pobijediti, a odmorio sam neke prvotimce za važni kup-susret sa Željezničarom.

Trener Musa je kazao kako “bodovna slika” Viteza još uvijek nije loša. U pravu je, no da tako i ostane, u igri Viteza se pod hitno nešto mora promijeniti nabolje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije