Košarka

Vujanović: Još nismo potvrdili ulazak u Ligu 6

trener
08.01.2016.
u 07:00

Trener Damir Vujanović je svoju momčad okupio već 4. siječnja i polako je sprema za nastavak natjecanja u domaćem prvenstvu

Nastupajućeg vikenda, nakon božićnih i novogodišnjih blagdana, nastavit će se prvenstvo košarkaša Bosne i Hercegovine u Ligi 12. Do kraja prvoga dijela natjecanja ostalo je odigrati još osam kola. Tijekom zimske stanke neki klubovi imali su izmjene u igračkom rosteru, neki su mijenjali i trenere. U Širokom se normalno radilo i bez ikakvih stresova. Trener Damir Vujanović okupio je momčad 4. siječnja i polako je sprema za nastavak natjecanja.
 

Planirani raspored

- Radili smo po planiranom rasporedu. Sve je teklo uobičajeno. Nije bilo nikakvih ozljeda i igrači su potpuno spremni za nastavak natjecanja i borbu za plasman među pet koje donosi drugi krug natjecanja u prvenstvu Bosne i Hercegovine. Iako imamo tri pobjede prednosti u odnosu na najbliže pratitelje Slobodu i Student, još sa sigurnošću ne mogu reći da smo osigurali drugi krug. No, nadam se da ćemo to ubrzo ostvariti kako bismo nakon toga još više prostora dali našim mladim igračima, govori nam trener Širokobriježana Damir Vujanović. Prema njegovim riječima, Širokom bi za drugi krug trebale sve domaće pobjede.
- Imamo relativno težak raspored. Gostujemo kod momčadi koje se bore i za vrh ( Kakanj, Sloboda) i za ostanak (Bošnjak i BN Basket). Domaćini smo  Građanskom  koji nam stiže u nedjelju te  Mladosti, Leotaru i Studentu koji se bore za vrh ljestvice. Unatoč svemu, naš cilj je ulazak u Ligu za prvaka i nadam se da ćemo ga i ostvariti, istaknuo  je  Damir Vujanović.  
Kako nam je kazao trener Širokog Damir Vujanović, u klubu razmišljaju od utakmice do utakmice, pa tako nekih osobitih planova, osim plasmana u Ligu 6, i nemaju. Kada su u pitanju možebitna pojačanja i igračke promjene, Vujanović je kazao kako u ovom trenutku nemaju takvih planova, ali u slučaju ako se njegov klub uključi u Ligu za prvaka, onda će se svakako o tome razmišljati, a prije svega dovođenju samo kvalitetnih košarkaša koji isključivo mogu biti nositelji igre.
 

O ABA ligi

Damir Vujanović prati zbivanja i u regionalnoj košarkaškoj ABA ligi gdje je situacija na ljestvici prilično zanimljiva.
Naime, od petoga do posljednjeg, četrnaestog mjesta, mala je bodovna razlika. U nezgodnoj poziciji je i Krka koju vodi njegov bivši suigrač i trener u Širokom Ivan Velić, Zadar, u kojem igra dosta bivših igrača Širokog, te posebice Igokea, izravni konkurent za regionalnu ABA ligu kroz prvenstvo BiH koja nakon 18 odigranih kola dijeli posljednje mjesto na ljestvici ABA lige sa Sutjeskom i Partizanom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije