superkup

Zizou: Nešto nije dobro, ali gladni smo! Mourinho: Ovo je nova generacija

08.08.2017.
u 12:50

– Ovo je novi Manchester, nova generacija. Na Real gledam kao ono što jesu: veliki klub, europski prvaci i velika motivacija – kaže Mourinho.

Nešto nije dobro – rekao je Zidane nakon pripremnih utakmica u Americi. Nisu se igrači tamo proslavili, a kako preko Bare nije išao kralj (Ronaldo) koji je dobio produženi godišnji zbog sudjelovanja na Kupu konfederacija, kraljevstvo je bilo poljuljano. Ni njegove prijetnje o abdiciranju nisu pomogle.

No ne bi CR7 samo tako napustio Real. Njegov je ego prevelik da bi otišao od najboljih, posebice kada ih (20.45 sati, HRT 2) u Makedoniji čeka velika utakmica s Manchester Unitedom.

Prvi put Uefin Superkup odigrat će se u Skoplju na stadionu Filipa II. Makedonskog koji je potpuno renoviran 2009. godine, a sada prima 34.000 gledatelja koji će na 40-ak Celzijevih stupnjeva gledati finale najboljih u Europi.

Sastala su se ta dva kluba već jednom ovo ljeto. Prvu pripremnu utakmicu realovci su odigrali protiv crvenih vragova. No u Santa Clari pokleknuli su na jedanaestercima. Završilo je s 2:1 za momke iz Manchestera. Možda su blancosi nešto i naučili jer sa skupocjenim igračima Josea Mourinha sastaju se ponovno, uz malo veći ulog. Bit će ovo 11. natjecateljski susret tih dvaju klubova, od prvog je prošlo točno 60 godina, a u njemu je slavio Real s 3:1. Mrežu im je prvi puta načeo Rial, a ovih godina tresli su je i Ronaldo i Modrić.

– Real je klub, momčad, institucija koja je gladna pobjeda, a znamo koja je važnost prve službene utakmice ove sezone – rekao je Zizou koji će u Skoplje voditi i sina Lucu koji ide kao treći vratar. Bit će tako dva Zidanea na jednog Mourinha koji je Real vodio tri godine.

– Ovo je novi Manchester, nova generacija. Na Real gledam kao ono što jesu: veliki klub, europski prvaci i velika motivacija – zaključio je Mourinho.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije