DRŽAVNI TAJNIK SAD-A

Antony Blinken nakon sankcija: Prioritet je suzbiti korupciju

08.12.2021.
u 21:13

Američki državni tajnik Antony Blinken oglasio se nakon što je Ministarstvo financija Sjedinjenih Američkih Država ranije danas izreklo sankcije pojedincima i kompanijama iz Srbije, Kosova, Hrvatske i Bugarske.

"SAD su izrekle sankcije za 16 osoba i 24 organizacije koje su povezane s međunarodnim kriminalnim aktivnostima u Europi i zapadnoj hemisferi. Prioritet za nacionalnu sigurnost je suzbiti korupciju, a koja je u prilog međunarodnom organiziranom kriminalu", poručio je Blinken.

Podsjećamo, među sankcioniranima su Zvonko Veselinović i Milan Radoičić za koje srbijanski mediji navode da su biznismeni bliski vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci (SNS) Aleksandra Vučića.

Iz Ministarstva financija SAD-a (US Department of the Treasury), koje je izreklo sankcije, su saopćili da je riječ o osobama i kompanijama zbog organiziranog kriminala i korupcije kojima se urušava vladavina prava.

Već nekoliko mjeseci američka administracija najavljuje sankcioniranje pojedinaca i organizacija na Zapadnom Balkanu. Očekuje se da će uskoro biti sankcionirani pojedinci i kolektivi iz Bosne i Hercegovine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije