DAN NAKON NESREĆE

Banožić još nije pri punoj svijesti i ne zna da je smijenjen

nesreća ministar Banožić
Vinkulja/PIXSELL
12.11.2023.
u 18:48

Zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtno stradalom osobom premijer je odmah u subotu Banožića razriješio ministarske dužnosti

Bivši ministar obrane RH Mario Banožić, koji je u subotu ujutro teško ozlijeđen u sudaru kod Vinkovaca koji je sam izazvao, u stabilnom je stanju, no još uvijek se ne sjeća prometne nesreće i nije pri punoj svijesti. Izvijestio je to doc. dr. sc. Krunoslav Šego, zamjenik ravnatelja Kliničkog bolničkog centra Osijek, kamo je Banožić u subotu premješten iz vinkovačke bolnice na daljnje liječenje.

– Stanje gospodina Banožića je stabilno. On je još uvijek izvan životne opasnosti, no vrlo smo oprezni s obzirom na vrstu i opseg ozljeda koje je pretrpio. Novi nalazi, jutrošnji, ne pokazuju nikakvu veću progresiju ozljeda – kazao je dr. Šego danas ranije popodne. Objasnio je da se s pacijentom može komunicirati, ali "ta svijest nije puna svijest". Koliko će takvo stanje trajati, teško je prognozirati.

– Potrajat će barem još nekoliko dana, u najboljem slučaju – istaknuo je. Za sada se, dodao je, ne planira njegovo premještanje u drugu bolnicu. Na pitanje može li u ovakvom stanju bivši ministar biti ispitan, dr. Šego odgovorio je da ne zna kakva je zakonska procedura, ali ne vjeruje da policija trenutačno može dobiti nekakve relevantne informacije od pacijenta.

Bivši ministar zadobio je ozljede mozga, prsnog koša, indirektno trbuha te ozljede ekstremiteta, no dominantna je i liječnike trenutačno najviše zabrinjava neurotrauma, odnosno ozljeda glave.

Potpredsjednik Vlade Tomo Medved posjetio je ozlijeđenog Banožića u osječkoj bolnici, otkrio je danas premijer Plenković.

– U kontaktu smo sa suprugom i liječnicima. Trenutačno je u stanju koje je i dalje zabrinjavajuće. On se oporavlja od teških tjelesnih ozljeda koje je zadobio u stravičnoj nesreći – izjavio je premijer.

Istodobno, PU vukovarsko-srijemska priopćila je kako bivšem ministru Banožiću slijedi kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je poginuo 40-godišnji Goran Šarić iz Privlake, inače otac dvoje male djece. Ne navodeći identitet, policija je priopćila da će protiv Banožića zbog sumnje da je kršenjem prometnih propisa izazvao prometnu nesreću Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru biti podnesena kaznena prijava za izazivanje prometne nesreće.

"Očevidom prometne nesreće utvrđeno je kako je 44-godišnji vozač (državni dužnosnik), krećući se iz smjera Vinkovaca u smjeru Županje, obavljao radnju pretjecanja s lijeve strane teretnog vozila koje se ispred njega kretalo u istom smjeru a da se nije uvjerio da to može učiniti na siguran način ne ometajući promet iz suprotnog smjera, zbog čega je došlo do udara prednjeg dijela osobnog vozila u prednji dio kombi-vozila (teretno vozilo) pulskih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 40-godišnjak", priopćila je u nedjelju PU vukovarsko-srijemska.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije