Pivo i vino tekli u potocima

Britanci oborili rekord u alkoholizmu prvog dana nakon "lockdowna"

pub
17.04.2021.
u 10:34

Prvi dan rada nakon višemjesečnog "lockdowna" engleskim pabovima donio je rekordnu zaradu.

U ponedjeljak, prvog dana otvaranja, na terasama pabova popilo se piva i vina u količini za 113 posto većoj nego istog tog dana 2019. godine, prije pandemije.

I restorani prijavljuju povećani broj narudžbi za 150 posto, a u mnogima su mjesta rezervisana sedmicama unaprijed, iako rade samo terase, a u Engleskoj je još hladno.

Velika Britanija ima 41.100 restorana i pabova, procjenjuje se da njih 40 posto ima dovoljno spoljnog prostora da mogu da organizuju rad pod sadašnjim uvjetima, kad je ugostiteljskoj branši dozvoljen rad sa gostima samo na otvorenom.

U sljedećem koraku ublažavanja mjera, predviđenom za 17. maj, trebalo bi da se otvore i ostali pabovi i restorani, s obzirom na to da će tada biti moguće da rade i zatvoreni dijelovi lokala.

U odnosu na prošlu godinu, pabovi i restorani bilježe veći promet za čak 58,6 posto, ali to je zbog pandemije, jer je prodaja hrane 11,7 posto manja u odnosu na 2019. godinu.

Ključne riječi
pub

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?