ZA POHVALU

Glasnović se odrekao saborske plaće, novac donira djeci bez roditelja

Željko Glasnović
19.05.2016.
u 10:18

Hrvatski Sabor ima usamljene slučajeve koji vode tešku bitku s vjetrenjačama pokušavajući u klupama kod zastupnika probuditi socijalnu notu. Osim Vilibora Sinčića koji se odrekao dijela plaće i pojedinih povlastica u korist siromašnih, svoje se plaće u potpunosti odrekao general i saborski zastupnik Željko Glasnović!

Učinio je to, kako doznaje portal Dnevno.hr, u korist djece koja su ostala bez oba roditelja. No, za one koji Glasnovića poznaju, ovaj potez nije iznenađenje.

Glasnović je nakon rata u “vlastitom aranžmanu”, posjeća portal, pomagao braniteljima koji su u nevolji, a to čini i danas. Za sebe samoga nije učinio nikad ništa, pa tako i danas živi u bratovom stanu. O njemu su branitelji prije koji su ga priželjkivali za svog ministra govorili samo u superlativima:

– Predstavljat nas može jedino Željko Glasnović, vojničina bez premca. Slijedili smo ga u ratu, slijedit ćemo ga i u miru. Ministar branitelja može biti samo osoba koja osjeća kako kuca bilo vojnika, a od ”Glave” to nitko bolje ne osjeća. Hrabar, odvažan, čestit, skroman… Čovjek za kojeg smo sigurni da se ovog posla ne bi uhvatio radi vlastitog, već općeg boljitka – kazivali su Glasnovićevi suborci koji smatraju i da je njegov ulazak u Sabor velika stvar.

I prije nego li je Glasnović dobio mjesto saborskog zastupnika, moglo se naslutiti da je spreman vući ovakve poteze:

– Smatram da bi ljudi koji pretendiraju na saborske fotelje trebali potpisati izjavu da nikada nisu radili za Udbu i da im dosjei nisu u Beogradu. Zatim, trebali bi potpisati kako su se spremni odreći 25 posto od svoje plaće, a trebalo bi uvesti i retroaktivni zakon po kojem, ako ste već prije bili u Saboru, ne bi bili izuzeti od progona – riječi su Željka Glasnovića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije