Službeni sport

Igranje esport igara u Kini se sada definira kao stvarni posao

09.07.2020.
u 20:24

Kinesko ministarstvo obrazovanja donijelo je zakonsku odredbu po kojoj se natjecatelje u esports igrama zakonski tretira kao da su u radnom odnosu

Kina kao kolijevka koronavirusa muku muči s visokom stopom nezaposlenosti pa je tamošnja vlada odlučila proširiti definiciju zaposlenja, piše portal Hcl.hr. 
Prema odredbi koja je donesena krajem prošlog mjeseca, zaposleni su svi oni koji rade barem jedan sat svakoga dana i taj im je rad plaćen. U tu kategoriju spadaju i natjecatelji u esports igrama, kao i bloggeri koji izvještavaju o njima.

Esport je u Kini priznat kao službeni sport još od 2003. godine, a od 2017. godine ondje postoje i fakultetski smjerovi za esportsove. Doduše, ovo je priznanje zapravo jalovo, te esports natjecateljima ne mijenja praktički ništa. Jasno je kako tu kineska vlada nastoji uljepšati situaciju nakon što je početkom godine zabilježena rekordno visoka stopa nezaposlenosti u toj zemlji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije