SAMOUBOJSTVO U VRHU

Kineski general optužen da je primao mito pa se ubio

28.11.2017.
u 12:20

"Dokazano je da je Zhang Yang teško prekršio disciplinu i zakon. Osumnjičen je da je isplaćivao i primao mito, a nije mogao objasniti podrijetlo vrlo vrijedne imovine", istaknulo je ministarstvo

Optužen da je primao mito, jedan od najviših dužnosnika kineske vojske počinio je samoubojstvo što je vrlo rijetko među čelnicima zemlje otkad je 2012. pokrenuta antikorupcijska kampanja predsjednika Xi Jinpinga.

General Zhang Yang, član državnog Središnjeg vojnog povjerenstva, objesio se u svojem domu 23. studenoga, objavilo je danas kinesko ministarstvo obrane u priopćenju.

Zhang je krajem kolovoza bio predmet istrage zbog korupcije, a bio je povezan i s drugim vrlo visokim vojnim dužnosnicima koji su pali iz istog razloga, otkrio je isti izvor.

"Dokazano je da je Zhang Yang teško prekršio disciplinu i zakon. Osumnjičen je da je isplaćivao i primao mito, a nije mogao objasniti podrijetlo vrlo vrijedne imovine", istaknulo je ministarstvo.

General Zhang bio je jedna od posljednjih meta u antikorupcijskoj kampanji predsjednika Xi Jinpinga. U okviru operacije već je kažnjeno 1,5 milijuna službenika vladajuće Kineske komunističke partije unutar pet godina.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?