KORONAVIRUS U SVIJETU

Među žrtvama koronavirusa i beba mlađa od godine dana, Trump odustao od karantene za New York

IPA/Pixsell
29.03.2020.
u 08:57

Broj dijagnosticiranih ne odražava potpunu stvarnost jer velik broj zemalja testira samo slučajeve zaprimljene u bolnici.

 

Broj umrlih od koronavirusa u Sjedinjenim Američkim Državama u subotu je prešao brojku od 2000, točnije iznosi 2010, dok je zaraženo 121.117 osoba, objavilo je sveučilište Johns Hopkins.

Najmlađa žrtva u SAD-u imala manje od godinu dana, objavio je guverner države Illinois JB Pritzker.

"Imam vrlo tužnu vijest. Među umrlima u posljednja 24 sata je i vrlo maleno dijete. Znam kako je vrlo teško prihvatiti takvu vijest", izjavio je Pritzker.

Odjel za zdravstvo države Illinois nije naveo je li umrlo dijete patilo od drugih bolesti. Ranije u subotu Trump je najavio mogućnost uvođenja karantene za New York, New Jersey i Connecticut, no kritičari su tu ideju odmah proglasili nemogućom jer bi uzrokovala kaos u regiji koja je gospodarski motor SAD-a i u kojoj živi 10 posto stanovnika čitave zemlje koji sudjeluju sa 12 posto u ukupnom bruto domaćm proizvodu.

"Kada biste počeli stvarati zidove među regijama u čitavoj zemlji to bi bilo kontraproduktivno, potpuno ne-američki", rekao je guverner New Yorka Andrew Cuomo za CNN. Trump je stoga ublažio retoriku te najavio kako će od Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) zatražiti da se izda "snažan naputak za putovanja" koje bi trebali provoditi guverneri triju spomenutih država.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?