NEKI ZAVRŠILI U BOLNICI

Mikrobiološka analiza utvrdila: Hrvatski policajci su se otrovali krumpir salatom

krumpir salata
Pixsabay
03.03.2023.
u 20:39

Sanitarna inspekcija utvrdila je da je mikrobiološka čistoća objekta u Petrinjskoj 'zadovoljavajuća' te su odobrili nastavak rada kuhinje, no iz policije navode da neće ponovno otvarati restoran, pošto bi zgrada u kojoj se nalazi uskoro trebala krenuti u obnovu

Prije nešto više od tjedan dana, medijima se proširila vijest o osam zagrebačkih policajaca koji su se otrovali nakon što su pojeli obrok iz kuhinje u Petrinjskoj ulici. Sumnja je odmah pala na krumpir, a ona se danas, po objavi policijskog izvješća, pokazala istinitom.

Odmah po saznanju, Policijska uprava zagrebačka pripremila je uzorke hrane za analizu te zatražila izlazak sanitarne inspekcije, a obustavila je i rad restorana, navode u priopćenju. Po završetku analize, utvrđeno je da je mikrobiološka čistoća objekta, temeljena na analizi brisova predmeta, površine, pribora i ruku zaposlenika, zadovoljavajuća sukladno Pravilniku o učestalosti kontrole i normativima mikrobiološke čistoće u objektima pod sanitarnim nadzorom i Priloga I. Pravilnika (N.N.137/09), piše PP zagrebačka.

S druge strane, analiza dostavljenog uzorka krumpir salate pokazala je da "rezultati ispitivanja nisu sukladni preporučenim mikrobiološkim kriterijima Vodiča za mikrobiološke kriterije za hranu (Ministarstvo poljoprivrede, ožujak 2011.) čija je provedba osigurana Zakonom o higijeni hrane i mikrobiološkim kriterijima za hranu (N.N. 18/2023)". Dakle, krivac za želučane tegobe, zbog kojih je više policijskih službenika zatražilo liječničku pomoć, ipak je bio krumpir.

Nakon obavljenog nadzora i postupka po preporukama i nalazima, sanitarna inspektorica je odobrila nastavak rada kuhinje s 1. ožujkom 2023. godine. Međutim, s obzirom na to da je objekt u Petrinjskoj 30 u predviđen za konstrukcijsku obnovu te je u tijeku preseljenje službi koje tamo posluju, Policijska uprava zagrebačka u ovom trenutku neće ponovo otvarati restoran na toj lokaciji, već će djelatnike rasporediti na rad na drugim lokacijama, a opremu uskladištiti do ponovnog otvaranja nakon obnove, poručuju.
 
"Napominjemo da je i dalje u tijeku nadzor cjelokupnog poslovanja segmenta ugostiteljstva u uslužnim poslovima Policijske zagrebačke te će se nakon završenog nadzora donijeti preporuke koje će biti implementirane radi unaprijeđena poslovnih procesa i kvaliteta usluge" izvijestili su iz policijske postaje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije