PROSVJEDI ŠIROM BRAZILA:

Milijuni građana na ulicama protiv predsjednice Rouseff

prosvjedi
14.03.2016.
u 17:37

Više od milijun Brazilaca iz 26 saveznih država izašlo je na ulice gradova širom zemlje prosvjedujući protiv predsjednice Dilme Rouseff.

Kako piše “The Guardian”, uslijed najveće recesije u povijesti zemlje i najvećeg korupcijskog skandala u Brazilu, analitičari vjeruju kako su novi prosvjedi građana još jedan u nizu koraka pred kraj četverogodišnjeg mandata Rouseff.

U Sao Paolu je na ulice jučer izašlo blizu 450.000 građana, dvostruko više nego na prosvjedima prošle godine.

Policijski izvori, s druge strane, objavili su kako je registrirano više od 3,5 milijuna Brazilaca na prosvjedima u 326 gradova, uključujući 100.000 u Braziliji i 70.000 u Curitibu.

U Rio de Janeiru na ulici je bilo milijun stanovnika dok je skup osiguravao veliki broj policajaca.

“Ovo što se trenutno događa u Brazilu je horor. Na vlasti su kriminalne organizacije koje pljačkaju države resurse, uništavaju našu zemlju”, rekao je 53-godišnji Paulo Rodriguez.

Uslijed političke i ekonomske krize u Brazilu, Rouseff je više puta izjavila kako nema “stvarne osnove” za njenu ostavku, prenosi hms.ba

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije