Dimitris Avramopoulos

Nije na ponos Europi da 49 migranata čeka na iskrcavanje

09.01.2019.
u 19:13

Povjerenik za unutarnje poslove i migracije Dimitris Avramopoulos izjavio je u srijedu da nije na ponos Europi da 49 migranata čeka na iskrcavanje s brodova gitivi tri tjedna te je pohvalio Maltu za prihvat migranata. 

"Iskreno, protekli tjedan nisu bile baš najbolji za Europu. Imati 49 ljudi na brodovima gotovo tri tjedna nije ono što bi Europa trebala predstavljati. Europska unija znači ljudske vrijednosti i solidarnost i ako toga nema onda to nije Europa", rekao je Avrampoulos. 

Kako navodi Europska komisija, Avramopoulos  je  pohvalio Maltu rekavši kako  "najmanja država članica pokazuje najveću solidarnost".

-Želim zahvaliti premijeru Josephu Muscatu što je dopustio iskrcavanje dvaju brodova NVO-a. Ti migranti dolaze uz 249 spašenih osoba koje je Malta već prihvatila prošli tjedan. Razumijem kako je tako malom otoku teško upravljati tako izazovnom situacijom - rekao je Avramopoulos.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?