SLIJEDI LI ŽESTOKA ODMAZDA?

Nova prijetnja Medvedeva: 'Moramo odgovoriti na ukrajinski napad na most ubijanjem terorista'

10.10.2022.
u 08:59

Putin je izjavio da je napad koji je izveo kijevski režim nedvojbeno bio usmjeren na uništavanje vitalne ruske civilne infrastrukture

Kako javljaju ukrajinski mediji, najmanje četiri detonacije čule su se danas ujutro u centru Kijeva, a informaciju o udarima potvrdio je i gradonačelnik Vitalij Kličko. Rusija je tijekom noći ponovo granatirala Zaporižje. Potvrđeno je da je tijekom granatiranja Zaporižja za vikend najmanje 14 ljudi poginulo. Jesu li Rusi krenuli u odmazdu nakon eksplozije na mostu u Krimu, za koje su optužili ukrajinsku tajnu službu? 

Zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Rusije Dmitrij Medvedev kazao je da Rusija mora odgovoriti na ukrajinski teroristički napad na most izravnim ubijanjem terorista, piše TASS. 

Novinarki Nadani Fridrikhson Medvedev je rekao:  "Rusija može odgovoriti na ovaj zločin samo izravnim ubijanjem terorista, kao što je običaj drugdje u svijetu. To je ono što ruski građani očekuju." 

Medvedev je zločin pripisao, kako je rekao, propaloj državi Ukrajini. "To je bio teroristički čin i sabotaža koju je počinio zločinački kijevski režim. U to nikada nije bilo sumnje. Iznesena su sva izvješća i doneseni zaključci", istaknuo je. 

Na sastanku s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u nedjelju navečer, čelnik Istražnog odbora Rusije Alexander Bastrykin rekao je da iza terorističkog napada stoje ukrajinske specijalne službe, a ruski državljani i stranci djelovali su kao pomagači. Bastrykin je rekao da je pokrenuta istraga, a osumnjičeni su već identificirani. 

Putin je izjavio da je napad koji je izveo kijevski režim nedvojbeno bio usmjeren na uništavanje vitalne ruske civilne infrastrukture.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?