GATES O KORONAVIRUSU:

'Pandemija će završiti do kraja 2021. godine, ali samo za jedan dio svijeta'

Reuters/Pixsell
12.08.2020.
u 17:24

Kritizirao je američki sustav testiranja na koronavirus, kao i način na koji se američki predsjednik Donald Trump i njegova administracija nose sa situacijom

Suosnivač Microsofta Bill Gates procijenio je da će pandemija koronavirusa biti završena do kraja 2021. godine, ali samo za “bogati svijet”, dok će za ostale trajati duže.

"Inovacije u dijagnostici, terapijama i cijepljenju su impresivne. Zbog toga smatram da u bogatom dijelu svijetu možemo okončati pandemiju do kraja 2021. godine, a ostatak svijeta do kraja 2022. godine", izjavio je Gates, javlja CNET.

Kritizirao je američki sustav testiranja na koronavirus, kao i način na koji se američki predsjednik Donald Trump i njegova administracija nose sa situacijom. Kazao je kako je velik broj slučajeva koronavirusa u SAD posljedica nedovoljnog testiranja i praćenja kontakata zaraženih osoba te nenošenja zaštitnih maski.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije