DRAMA IZNAD SRBIJE

Piloti jurili 1000 na sat, slikali se za FB i ugrozili život 116 putnika

pilot
21.01.2016.
u 20:28

Piloti Montenegro Airlinesa, V. I. i J. M, za vrijeme leta Embraerom 195 na relaciji Podgorica-Beograd svojim skandaloznim ponašanjem ugrozili su sigurnost 116 putnika u avionu, piše crnogorski Dan.

V.I. je u jednom trenutku vozio avion brzinom od 1111 kilometara na sat, iako je za taj tip aviona predviđena maksimalna brzina od 890km/h.

 Da stvar bude još opasnija, V.I. je pri toj brzini fotografirao kontrolnu ploču i uslikao par fotografija kroz prozor aviona, a potom ih objavio na Facebooku uz komentar da je srušio osobni rekord u brzini.

- Rušenje osobnih rekorda, 606 kts ili 1.111 km/h – napisao je.

Incident se dogodio prije desetak dana, prilikom povratka aviona iz Beograda u Podgoricu. Iako je dostigao veliku brzinu, avion nije prijavio nikakav problem ni prekoračenje, te su piloti sigurno sletjeli.

Kako su za Dan pojasnili stručnjaci, brzina od 1.111 km/h je brzina u odnosu na zemlju, što znači da avion nije išao preko maksimalne dopuštene brzine jer bi u suprotnom dobio takozvani over­speed i svi alarmi bi se upalili. Neslužbeno se doznaje kako nitko od nadležnih nije zatražio da se piloti izjasne povodom ovog događaja. Montenegro Airlines, čiji je gotovo stopostotni vlasnik crnogorska vlada, tijekom prošle godine ostala je bez nekoliko iskusnih kapetana, a na njihova su mjesta došli mlađi i neiskusniji piloti. Kapetani su napustili ovu tvrtku zbog malih plaća i lošeg tretmana, piše Dan.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije