zaštitila svoj poljoprivredni sektor

Poljska zabranila uvoz žita i druge hrane iz Ukrajine

žito
15.04.2023.
u 20:30

Poljska je zabranila uvoz žitarica i druge hrane iz Ukrajine kako bi zaštitila svoj poljoprivredni sektor, rekao je vladin dužnosnik.

Velike količine ukrajinskih žitarica, koje su jeftinije od onih proizvedenih u Europskoj uniji, završile su u Poljskoj i drugim centralnim europskim državama, što je srušilo cijene i pogodilo prodaju lokalnih poljoprivrednika. To je pak stvorilo politički problem za vladajuću stranku Pravo i pravda u izbornoj godini, piše Index.hr

"Mi jesmo i ostajemo nepromijenjeni prijatelji i saveznici Ukrajine. Podržavat ćemo je i podržavamo je. ... Ali dužnost je svake države, svake vlasti, dobre vlasti u svakom slučaju, štititi interese svojih građana", rekao je čelnik stranke Jaroslaw Kaczynski.

Kaczynski je rekao da je Poljska spremna započeti pregovore s Ukrajinom kako bi se riješio problem žitarica te da je ukrajinska strana već obaviještena o odluci.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?