Čak 27.709 preminulih

Španjolska zabilježila najniži dnevni broj preminulih od koronavirusa u dva mjeseca

18.05.2020.
u 19:27

Španjolska je u ponedjeljak izvijestila o 59 novopreminulih od koronavirusa, što predstavlja najnižu dnevni broj preminulih u posljednjim mjesecima. S tim brojem je ukupan broj preminulih u pandemiji u Španjolskoj narastao na 27.709.

Broj potvrđenih zaraza danas je porastao na 231.606 osoba ili za 285 novih slučajeva u odnosu na prethodni dan.

Fernando Simón, vodeći zdravstveni dužnosnik nadležan za španski odgovor na COVID-19, nazvao je posljednje cifre "veoma dobrom viješću".

- Cilj više nije upoznati se s ukupnim brojem slučajeva, nego što je ranije moguće otkriti nove slučajeve kad god se pojave – izjavio je Simón.

Dodao je da se vremenski razmak između zaraze i dijagnoze skratio i da je sve više ljudi izliječeno jer se tretman poboljšao.

Trgovine diljem zemlje ponovo su otvorene u ponedjeljak dok su se španske regije postepeno primicale onome što su centralne vlasti nazvale "novom normalnošću". Najteže pogođene regije u i oko Barcelone i Madrida napreduju sporije od ostatka Španije, prenosi Associated Press.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije