s dozvolom za boravak

U Hrvatskoj oko 10.000 sezonaca iz Srbije

25.07.2019.
u 18:03

U Hrvatskoj s važećom dozvolom za boravak i rad boravi 9.722 državljana Republike Srbije i oni uglavnom rade u građevinarstvu, dok su sezonci najviše angažirani u turizmu i ugostiteljstvu, prenosi u četvrtak Hina podatke objavljene na portalu „poslovi.infostud.com“, poznatom subotičkom portalu za zapošljavanje u Srbiji.

"Kada govorimo o dozvolama za boravak i rad koje se izdaju na godinu dana, državljani Republike Srbije najviše su zaposleni u djelatnosti građevinarstvo, promet i veze, i to u zanimanjima: građevinski radnik, pomoćni građevinski radnik, bravar, tesar, monter, odnosno vozač autobusa i vozač teretnog vozila", priopćili su iz hrvatskoga MUP-a za taj portal.

Godišnje kvote odnose se na više od stotinu zanimanja podijeljenih u 16 gospodarskih djelatnosti; gledano u brojkama, godišnje u Hrvatskoj može raditi 53.600 stranaca, od čega je skoro 20.000 slobodno ili u postupku.

"Dakle, trenutačno u Hrvatskoj radi oko 23.000 stranaca, što znači da je gotovo svaki drugi iz Srbije!", navodi se u tekstu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije