Eurostat

U rujnu graditeljske aktivnosti u EU pale 0,3 posto

graditeljstvo
18.11.2016.
u 07:21

U graditeljskom sektoru eurozone u rujnu su na mjesečnoj razini aktivnosti pale za 0,9 posto, a na području Europske unije (EU) za blažih 0,3 posto, pokazuju prve procjene europskog statističkog ureda.

U kolovozu su, pak,  prema najnovijim podacima Eurostata, graditeljske aktivnosti na području jedinstvene europske valute porasle za 0,1 posto, dok su se u 28-članoj Uniji smanjile za 0,6 posto.

Među zemljama članicama, čijim podacima raspolaže Eurostat, najveći pad aktivnosti u rujnu, u odnosu na prethodni mjesec, zabilježen je u Italiji, za 3,9 posto. U Slovačkoj su pale za 3,1, a u Portugalu za 2,2 posto.

S druge strane, najizrazitiji rast graditeljskih aktivnosti zabilježila je Slovenija, za 4 posto, zatim Poljska, za 3,3 posto, te Švedska, za 3,1 posto.

Na godišnjoj su razini, pak, graditeljske aktivnosti u eurozoni porasle za 1,8 posto, dok su na području EU-a oslabile 0,2 posto.

Najveći skok aktivnosti u graditeljstvu u rujnu je, u odnosu na isti lanjski mjesec, ostvarila Nizozemska, za 7,8 posto, a slijede Švedska, s rastom od 6,1 posto, i Španjolska, s 3,9 posto.

Aktivnosti u graditeljskom sektoru na godišnjoj razini najviše su potonule u Slovačkoj, za 17,9 posto, Poljskoj, za 16,1 posto, te Mađarskoj, za 13,2 posto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije