Malezija

Uhitili petero osumnjičenih za veze s ISIL-om i Al-Qaedom

ISIL
05.12.2015.
u 10:16

Malezija je pod stanjem povećanog opreza nakon izvješća u petak da je deset Sirijaca povezanih s Islamskom državom ušlo na susjedni Tajland u listopadu

Malezijska policija uhitila je pet osoba, uključujući Europljanina koji radi kao nastavnik, pod sumnjom povezanosti sa skupinama Islamskom državom i Al-Qaedom, priopćili su sigurnosni izvori.

Malezija je pod stanjem povećanog opreza nakon izvješća u petak da je deset Sirijaca povezanih s Islamskom državom ušlo na susjedni Tajland u listopadu da napadne objekte od ruskog interesa.

Šef policije Kalid Abu Bakar rekao je da su četvero uhićenih strani državljani a jedan je Malezijac. Uhićeni su između 17. studenog i 1. prosinca.

Među uhićenima je četrdesetčetverogodišnji Europljanin zaposlen kao privremeni nastavnik u državi Penangu koji je povezan s Al-Qaedom a navodno je sudjelovao u napadima u Afganistanu i Bosni, navodi policija. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije