Premijer Srbije

Vučić: Vjerujem u bolje odnose s Hrvatskom

Vučić
21.04.2016.
u 15:54

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je kako se nada da će Srbija i Hrvatska nadići sve probleme i da želi vjerovati u bolje odnose, premda bi mu danas odgovaralo da kaže neku težu riječ i da se posvađa s hrvatskom, jer bi to naišlo na simpatije u Srbiji, javlja Tanjug.

"Ponašamo se odgovorno, uvijek želimo razgovarati, s predsjednicom Hrvatske sam nedavno imao korektan, ozbiljan i odgovoran razgovor i nadam se da će i druge zemlje EU to razumjeti i pomoći da se odnosi na Balkanu brže unapređuju", rekao je Vučić na pitanje novinara o odnosima s Hrvatskom.

Kaže da je uvijek spreman razgovarati s hrvatskim predstavnicima, jer je u interesu obje zemlje da ti odnosi budu što bolji.

"Ljudi koji misle da je rješenje u lošim odnosima, uvredama i psovkama i u njihovoj i u našoj zemlji, mislim da je to nešto što moramo ostaviti iza sebe i da je to nešto što je loše i što šalje loš signal o svima nama na Balkanu, a mislim da možemo mnogo bolje i više, cijeli Balkan može biti motor razvoja EU ", istaknuo je Vučić.

Dodaje da će rast Srbije ove godine biti veći od prosječnog rasta EU, da ćemo u narednim godinama ubrzano dostižemo standard EU, tako da misli da su balkanse zemlje šansa za Europu, a ne mjesto sukoba i potencijalnih prijetnji za stabinlost.

"Ti odnosi (s Hrvatskom) nisu laki, neće biti laki, ali vjerujem da mogu biti bolji", istaknuo je Vučić.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije