KIJEV

Zelenski kaže da ništa neće oslabiti ukrajinsku hrabrost protiv Rusije

Volodimir Zelenski
Ukrainian Presidential Press Ser
02.10.2023.
u 09:24

Zelenski je rekao da će se Ukrajina prestati odupirati i boriti na dan pobjede. "Kako joj se približavamo svaki dan, borit ćemo se sve dok bude potrebno."

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je u govoru objavljenom u nedjelju da ništa neće oslabiti ukrajinsku borbu protiv Rusije, dan nakon što je američki Kongres izglasao zakon o privremenom financiranju u kojemu se ne spominje Ukrajina.

Ministar obrane Rustem Umerov odvojeno je rekao da je primio obećanja o daljnjoj vojnoj pomoći u telefonskom pozivu s američkim ministrom obrane Lloydom Austinom, prenosi Hina.

"Ministar Austin me uvjerio", napisao je na X-u, da će se američka podrška Ukrajini "nastaviti" i da će ukrajinski "ratnici nastaviti imati snažnu podršku na ratištu."

Glasnogovornik ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova rekao je da Kijev radi sa svojim američkim partnerima da nova odluka o proračunu uključi sredstva za Ukrajinu te da je američka podrška Ukrajini i dalje postojana.

Zelenski, u snimljenom govoru na praznik Dana branitelja, nije se osvrnuo na izglasavanje u Kongresu, no ponovio je svoju odlučnost borbe do pobjede.

Rekao je da će se Ukrajina prestati odupirati i boriti na dan pobjede. "Kako joj se približavamo svaki dan, borit ćemo se sve dok bude potrebno."

Američki predsjednik Joe Biden rekao je da su republikanci obećali pomoć putem odvojenog glasovanja i da američka podrška ne može biti prekinuta "pod bilo kojim uvjetima".

Glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Oleg Nikolenko također je u komentarima na Facebooku pokušao uvjeriti Ukrajince o budućoj potpori SAD-a, rekavši da prethodno odobrena sredstva nisu upitna.

"Podrška Ukrajini ostaje nepokolebljivo snažna u američkoj administraciji, u obje stranke kao i u domovima američkog Kongresa te najvažnije, među američkim narodom", napisao je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije